KTAMS: "İnsan Hayatı İhmal Edilemez!" - Sağlık Bakanı İhmal Uyarısıyla Karşı Karşıya

KTAMS: "İnsan Hayatı İhmal Edilemez!" - Sağlık Bakanı İhmal Uyarısıyla Karşı Karşıya

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), bir ambulansın kaza yaparak ikisi hemşire olmak üzere üç kişinin yaralanmasına işaret ederek, insan hayatının ihmale gelmeyecek kadar ağır bir sorumluluk olduğunu vurguladı. KTAMS Başkanı Güven Bengihan, yaptığı yazılı açıklamada, Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek’i taşıdığı sorumluluğun bilincine varmaya davet etti.

Bengihan, sağlık hizmetlerinin kalitesinin günden güne düştüğünü belirtti ve geçen hafta sendikanın 112 Hızır Servisi’ndeki personel eksikliğine dikkat çekmek için basın açıklaması yaptığını hatırlattı. Açıklamada, “Ne acı bir tesadüftür ki bugün gazetelerde Sağlık Bakanı’nın ‘Sağlık hizmetlerinin kalitesinin artırıldığı’ yönündeki açıklamasının yanında 112 Hızır Servis’e bağlı bir ambulansın kaza yaptığı ve ikisi hemşire olmak üzere üç kişinin yaralandığı haberini üzülerek okuduk.” ifadeleri kullanıldı.

Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek'i bir kez daha uyardıklarını belirten Bengihan, insan hayatının hafife alınmayacak ve ihmale gelmeyecek kadar ciddi bir sorumluluk olduğunu vurguladı. Sağlık Bakanı'nı sorumluluğunu ciddiye almaya davet eden KTAMS, sağlık hizmetlerindeki kalitenin artırılmasının bir zorunluluk olduğunu ifade etti.