Barçın'dan Yüzlere Çarpan Hayat Pahalılığı Açıklaması!

Barçın'dan Yüzlere Çarpan Hayat Pahalılığı Açıklaması!

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Devrim Barçın, İstatistik Kurumu'nun Nisan ayı için açıkladığı yüzde 5,92'lik hayat pahalılığı oranına dikkat çekerek, bu oranın son 27 yılın en yüksek yıllık hayat pahalılığı oranı olan yüzde 95,60'a ulaştığını belirtti.

Barçın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İstatistik Kurumu'nun Ocak ayına kıyasla Mart'ta yüzde 80, Nisan'da ise yüzde 54 daha fazla pahalılık yaşandığını açıkladığını ifade etti. Barçın, Ocak 2024'te yaşanan pahalılığın çok uzun zamandır görülmediğini ve Mart ile Nisan aylarında da rekor seviyede hayat pahalılığı yaşandığını vurguladı.

Barçın, paylaşımında, hayat pahalılığındaki bu artışın nedeninin, İstatistik Kurumu'nun hatalı hesapladığı hayat pahalılığı oranlarını peyderpey düzeltiyor olmasından kaynaklandığını ifade etti. Bu uygulamanın yanlış olduğunu belirten Barçın, komitenin hataları düzelttiğini ve doğru hesaplama yöntemlerinin kullanılacağını dile getirdi.

Barçın, İstatistik Kurumu'nun verileri doğru şekilde hesaplaması ve açıklaması gerektiğini, aksi takdirde verilerin yanıltıcı olacağını ifade etti. Ayrıca, yaklaşan seçimlerde hükümet değişikliğiyle doğru hesaplama yöntemlerinin sağlanacağına dair umutlu olduğunu belirtti.