Ediz Hun, Kıbrıs Şehitlerini anma programı çerçevesinde KKTC’de

Ediz Hun, Kıbrıs Şehitlerini anma programı çerçevesinde KKTC’de

Kıbrıs Şehitlerini Anma Platformu, Barış Harekatı'nın 50'nci yılı dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenledi. Bu kapsamda, şehit aileleri ve gaziler, Türk sinema sanatçısı Ediz Hun ile birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne geldi. Ancak, Türkan Şoray rahatsızlığı nedeniyle programa katılamadı.

Heyet, Kıbrıs Türkü’nün Varoluş Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük'ün anıtını, Lefkoşa’daki Atatürk Anıtı'nı ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın Lefkoşa’daki anıt mezarını ziyaret etti. Serdar Denktaş ve diğer aile üyeleri tarafından karşılanan Ediz Hun ve heyet, Denktaş'ın kabrine çelenk bırakarak dua etti. Ediz Hun, Denktaş’ın Türk dünyası için unutulmaz bir lider olduğunu belirterek, 50 yıl sonra aynı gün adaya gelmenin anlamlı olduğunu ifade etti.

Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın oğlu Serdar Denktaş, ziyaretin çok anlamlı olduğunu belirterek, Ediz Hun ile Türkan Şoray'ın 50 yıl önce adaya gelmelerinin Kıbrıs Türk halkına moral sağladığını söyledi. Telefon yoluyla törene katılan Türkan Şoray, Serdar Denktaş ile görüşerek düşüncelerini paylaştı.

8 Mayıs Çarşamba gününe kadar adada temaslarda bulunacak olan heyet, yarın TMT Mücahitler Derneği ile TC Lefkoşa Büyükelçiliği'ni ziyaret edecek.