Vision Pro'lar İade Edilmeye Başlandı

Vision Pro'lar İade Edilmeye Başlandı

Kullanıcılar en çok kulaklığın baş ağrısını yaptığını ve hareket hastalığını tetiklediğini söyleyerek iade işlemi yaptı.

Apple Vision Pro'yu satın alan bazı kullanıcılar 3 bin 500 dolarlık kulaklıklarını iade ediyorlar. Apple, herhangi bir ürünü satın aldıktan sonra 14 gün içinde iade şansı veriyor.

Kullanıcılar en çok kulaklığın baş ağrısını yaptığını ve hareket hastalığını tetiklediğini söyleyerek iade işlemi yaptı. Cihazın ağırlığı ve büyük kısmının önden yüklemeli olması da bir başka şikayet konusu.

The Verge'ün ürün müdürü Parker Ortolani, cihazı kullanmanın gözünde bir kan damarı patlamasına yol açtığını düşündüğünü söyledi. Ortolani, "Kullanımı umduğum kadar sihirli olmasına rağmen, hem ağırlığı hem de kayış tasarımları nedeniyle kısa süreler için bile takılamayacak kadar rahatsızdı. Kullanmak istiyordum ama takmaktan korkuyordum" dedi. 

Ancak tek sorun donanım değil. Bir başka yaygın şikayet de Vision Pro'nun fiyatına göre yeterince üretkenlik sunmaması. Bir kullanıcı Threads'te Figma ekranlarına bakmanın başlarını döndürdüğünü ancak cihazın işlerine de uygun olmadığını belirtti.