Girne'de Ev Açma ve Sirkat Suçları: Dört Zanlı 7 Gün Daha Tutuklu

Girne'de Ev Açma ve Sirkat Suçları: Dört Zanlı 7 Gün Daha Tutuklu

Girne'de 2023 yılı Ağustos ayından Nisan 2024'e kadar süren "Geceleyin Ev Açma, İkametgahtan Sirkat ve Kasti Hasar" suçlarıyla ilgili olarak tutuklanan Ramazan Borkurt, Emirhan Karadeniz, İhsan Güliçli ve İrfan Güliçli, dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Polis memuru Berk Çakır'ın mahkemede verdiği bilgiye göre, zanlılar 23:00 ile 05:00 saatleri arasında, Çatalköy’deki O.A.A. adlı kişinin ikametgâhına zorla girerek birçok kez hırsızlık yaptılar. Zanlılar, çeşitli elektronik eşyalar, ziynet eşyaları, beyaz eşyalar ve alkollü içkiler gibi birçok malzemeyi sirkat etti. Ayrıca, ev sahibine ait Jeep aracın kontak anahtarını ve Tofaş Murat 131 marka bir salon aracın plakalarını çaldılar.

Polis, zanlıların bazı eşyaları başka bir plakayla değiştirdiğini ve Girne’de seyir halinde iken tespit edilerek tutuklandığını bildirdi. İkametgâhlarda yapılan aramalarda, çalınan eşyaların bir kısmı, 129 adet muhtelif erkek giyim eşyası, hoparlörler, playstation kumandası ve çeşitli aletlerle birlikte bulundu.

Zanlılar, yapılan sorgulama sonrası suçlarını itiraf etti. Polis, soruşturmanın devam ettiğini, zanlıların daha fazla bilgi ve delil toplamak için 7 gün daha tutuklu kalmalarını talep etti. Yargıç Evren Mürsel, zanlıların 7 gün daha poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.