Hastanenin Tavanları Çöktü, Hastalar Tahliye Edildi, Taramalar İptal Edildi

Stepping Hill hastanesindeki yoğun bakım ünitesi de dahil olmak üzere iki ünitenin tavanları günler arayla çöktü.

Hastanenin Tavanları Çöktü, Hastalar Tahliye Edildi, Taramalar İptal Edildi

Eskimiş bir hastanenin iki önemli ünitesinin tavanlarının bir kısmı çöktü ve bu durum hastaneyi hastaları tahliye etmeye, röntgen ve taramaları iptal etmeye zorladı.
Stockport'taki Stepping Hill hastanesinde sızıntılar ve büyük yapısal kusurlarla boğuşan sorunlar, bunun "hem hastalar hem de personel için tehlikeli" olduğu iddialarına yol açtı.

İlk kısmi tavan çökmesi 4 Mart'ta Stockport hastanesinin radyoloji bölümünde bir sızıntı nedeniyle meydana geldi ve bu da hastanenin planlanan birkaç prosedürü iptal etmek zorunda kaldığı anlamına geliyordu. Hastane, kaç randevunun etkilendiğini açıklamayı reddetti.

İkinci çöküş ise ertesi gün, yoğun ve bağımlılık düzeyi yüksek bakım gören ağır hastaların tedavi edildiği kritik bakım ünitesinde meydana geldi.

Kimsenin yaralanmadığından emin olmak için personelin hastaları 13 yataklı üniteden çıkarmak için hızlı hareket etmesi gerekiyordu. Tahliye edilen hastalara başlangıçta hastanenin 20 operasyon odalarının bazılarında bakıldı. Bazıları daha sonra onarımlar yapılırken yakındaki bir hastaneye nakledildi.