İpek Koza Festivali Beylbereyi'nde Başlıyor!

İpek Koza Festivali Beylbereyi'nde Başlıyor!
19. Kıbrıs İpek Koza Festivali 4-5 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek. Festival, her yıl olduğu gibi bu yıl da Girne'nin tarihi ve turistik bölgesi Beylerbeyi'nde gerçekleştirilecek. Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, Bellapais Manastırı'nda düzenlenen basın toplantısında, festivalin ipek koza üretimi, sanayisi ve ticaretinin tanıtılmasına önemli katkılar sağlayacağını belirtti. Şenkul, bu etkinliğin, Beylerbeyi gibi turistik bir bölgede ipek koza işçiliği gibi değerli bir kültürün tanıtımına ve pazarlanmasına olanak sağlayacağını ifade etti.
Festival boyunca her gün ziyaretçiler arasında çekiliş yapılarak dut fidanı dağıtılacak. Etkinlik 5 Mayıs Pazar günü saat 19.00'da Beyaz Trio konseriyle sona erecek. Festivalde çeşitli eğlenceler, atölye çalışmaları, şiir ve müzik dinletileri, karma resim sergileri ve çocuklara yönelik sanatsal aktiviteler yer alacak. Ayrıca, manastır önünde kurulan stantlarda çeşitli el sanatları ürünleri ve yiyecek içecek satışı da yapılacak.
Beylerbeyi Muhtarı Niyazi Engin, festivalin ipek koza işçiliğinin yaşatılması, tanıtılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla başlatıldığını söyledi. Bu yıl 19'uncusu düzenlenen festivalin ipek koza işçiliğine olan ilgiyi artırarak farklı bölgelerde bu kültürün yaşatılmasına katkı sağlayacağını belirten Engin, etkinliğin 4 Mayıs Cumartesi günü saat 14.00'da başlayacağını ve çeşitli aktivitelerle dolu olacağını ifade etti.
Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, festivale emek koyan herkesi kutlayarak, tüm vatandaşları bu keyifli etkinliğe davet etti.