"Sağlıklı Beslenme, Barınma,Giyinme ve Okuma" İnsan hakları kuralları gereğidir...

"Sağlıklı Beslenme, Barınma,Giyinme ve Okuma" İnsan hakları kuralları gereğidir...

"Sağlıklı Beslenme, Barınma,Giyinme  ve Okuma"  İnsan hakları kuralları gereğidir...

KTAMS Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası 31 Aralık 2023 tarihinde yaptığı açıklamada 4 kişilik bir ailenin açlık sınırının 18.668 TL olduğunu açıklamıştı.Asgari ücretle açlık sınırı arasındaki fark 2918 tl belirlenmişti.. Aynı kurum istatiksel verilere göre düzenlediği açıklamada 30 Nisan 2024 de açlık sınırının 23.559 tl yükseldiğini açıkladı.

 4 ayda açlık sınırının bu denli artış göstermesi yaşanan enflasyon ve asgari ücretle yaşayan vatandaşın açlığa mahkum edildiği gerçeğini gözler önüne sermektedir.

 Yüksek enflasyon tüm maaşlı kesimlerin alım gücünün hızla erimesine ve asgari ücretlilerin açlığa mahkum edilmesine sebep olmuştur.

Hayat Pahalılığının 6 ayda bir maaşlara yansıtılması, alım gücünün korunması gerektiği uyarımızı yetkililere tekrarlıyor;,"Sağlıklı Beslenme, Barınma,Giyinme ve Okuma"nın İnsan hakları kuralları gereğince olduğunu hatırlatırız...

Acilen yasal düzenleme yapılarak asgari ücretle çalışanların maaşlarına da aynen kamu görevlileri ve emeklilerin maaşlarına yapılan sürelerde hayat pahalılığı oranında artış yapılmalı, asgari ücretliler işverenlerin insafına terk edilmemelidir.