Erasmus'un Gözdesi Kıbrıs!

İspanya'nın Sevilla şehrinde düzenlenen Erasmus Öğrenci Ağı (ESN) yıllık toplantısında, 2024'ün Erasmus hedefi belirlendi. Lefkoşa, ikinci sıraya layık görüldü ve ödüller dağıtıldı.

Erasmus'un Gözdesi Kıbrıs!

Pazar gecesi İspanya'nın Sevilla şehrinde düzenlenen Erasmus Öğrenci Ağı (ESN) yıllık toplantısında, 2024'ün Erasmus yılın hedefi ikinci sıraya layık görüldü.

Lefkoşa, ikinci sıraya layık görüldü ve ödüller bu toplantıda dağıtıldı. Lefokşa, sıcak ve samimi insanları, kendine özgü havası, açık hava müzesi olması ve kapsayıcı toplumu olmasından dolayı övüldü. Şehrin ESN şubesinde gönüllü olan Sohaib Nassar ve diğer gönüllü Andria Sofroniou, Lefkoşa'nın kültürünü ve ESN şubesini övdü. 

Kazanan ise Portekiz'in ikinci büyük şehri Porto oldu. İstanbul, Sofya ve Sevilla da ilk beşi tamamlayan diğer şehirler arasındaydı.

Daha önceki yılların hedefleri arasında Belçika'nın Gent şehri (2023) ve Yunanistan'ın ikinci büyük şehri Selanik (2022) yer alıyordu.

Erasmus programı, Avrupa genelinde milyonlarca öğrencinin katıldığı öğrenci değişimini kolaylaştırıyor. ESN ise öğrenci liderliğindeki bir ağ olarak, yerel şubeler aracılığıyla Erasmus öğrencilerinin deneyimlerini geliştirmeye ve kıtadaki ve ötesinden gelen öğrenciler arasındaki bağları güçlendirmeye çalışıyor.