Rusya, Ukrayna'nın Enerji Tesislerine ​​Füze ve Drone Saldırısı Düzenledi

Savaş devam ediyor...

Rusya, Ukrayna'nın Enerji Tesislerine ​​Füze ve Drone Saldırısı Düzenledi

Ukrayna kuvvetleri yeniden ayağa kalkmaya çabalarken, Rusya'nın yeni bir taarruzuna ilişkin endişeler yoğunlaşıyor.

Rus kuvvetleri, Başkan Volodymyr Zelenskyy'nin "devasa" olarak tanımladığı bir saldırıda, Ukrayna'nın elektrik şebekesine 50'den fazla seyir füzesi ve patlayıcı insansız hava aracından oluşan bir gece boyunca yaylım ateşi açarak geniş bir alanı hedef aldı.

Yetkililer, bombardımanın Kiev bölgesi ile güney ve batının bazı kısımları da dahil olmak üzere Ukrayna'nın yedi bölgesindeki hedefleri patlattığını, evlere ve ülkenin demiryolu ağına zarar verdiğini söyledi. Yetkililer, aralarında 8 yaşında bir kız çocuğunun da bulunduğu üç kişinin yaralandığını söyledi.

Ulusal elektrik şebekesi operatörü Ukrenergo, Vinnytsia, Zaporizhzhia, Kirovohrad, Poltava ve Ivano-Frankivsk bölgelerindeki tesislerin vurulduğunu söyledi.

Rusya, 2022'deki geniş çaplı işgalinden bu yana Ukrayna'nın enerji altyapısına defalarca darbe indirdi. Kremlin'in amacı Ukrayna endüstrisine, özellikle de askeri tesislere giden enerji arzını kesmek ve halkın moralini bozmak.

Kiev'in tükenen kuvvetleri Batı'nın vaat ettiği askeri desteğin son kısmının teslimini beklerken, bir gecede görülen kitlesel yaylım ateşi aynı zamanda Ukrayna hava savunmasının mühimmatını da tüketiyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, saldırıları Ukrayna'nın Rus petrol rafinerilerine yönelik uzun menzilli saldırılarına misilleme olarak nitelendirdi. Rusya tarafından atanan yetkililer, çarşamba günü kısmen işgal altındaki Luhansk bölgesinde Ukrayna'nın düzenlediği saldırılardan birinin bir petrol terminalini vurduğunu, beş işçinin yaralandığını ve yangın çıktığını söyledi.