BMGK ,DÜNYA BİR SAVAŞI DAHA KALDIRAMAZ

BMGK ,DÜNYA BİR SAVAŞI DAHA KALDIRAMAZ

BMGK ,DÜNYA BİR SAVAŞI DAHA KALDIRAMAZ

Tüm Dünya 'da gözler Ortadoğu'dan gelecek haberlerde.İran'dan beklenen intikam saldırısı Cumartesi gecesi gerçekleşti.IDF den yapılan açıklamada İran'nın ateşlediği 300 füzenin %99 nun engellendiği açıkladı.

Dün akşam 23.00 de toplanan BMGK,Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres yaptığı açıklamada, "Ne bölge ne de dünya daha fazla savaşı kaldıramaz.Bölge halkı, yıkıcı ve geniş çaplı bir çatışma tehlikesiyle karşı karşıya. Şimdi gerilimi azaltma zamanı" ifadelerini kullandı

İsrail'in İran'ın Şam'daki diplomatik misyonuna düzenlediği saldırıyı da o gün kınadığını anımsatan Guterres,Gazze'deki insani krizin büyüdüğünü ve bölgede acil bir ateşkesin gerekliliğini vurgulayarak hem rehinelerin serbest bırakılması hem de bölgeye insani yardımların ulaştırılması için herkesin üzerine sorumluluk düştüğüne işaret etti.

 ABD'nin BM Daimi Temsilci Yardımcısı Robert Wood, İran'ı kınayarak "İran'ın pervasız davranışları sadece İsrail halkına değil, bölgedeki Ürdün ve Irak gibi BM üyesi diğer ülke halklarına da tehdit teşkil etmektedir. Güvenlik Konseyi İran'ın eylemlerinin karşılıksız kalmaması için bir yükümlülüğe sahiptir."

Birleşmiş Milletler Genel kurulun dün gece acil toplantısında ,ABD, İngiltere ve Fransa, saldırıların karşılıksız kalmaması gerektiğini savunurken, Rusya ve Çin ise İran Büyükelçiliği'ne yapılan saldırıya neden tepki gösterilmediğini gündeme getirdi