Ersin Tatar Ve Eşi “Kıbrıs, İstanbul ve Benden Katarsis” Tanıtımında!

“Kıbrıs Türkü nerede olursa olsun tek yürek”

Ersin Tatar Ve Eşi “Kıbrıs, İstanbul ve Benden Katarsis” Tanıtımında!
Cumhurbaşkanı Tatar, Rüstem Kitabevi’nde gerçekleşen etkinlikte yaptığı konuşmada, Canev Dinçer’i, eşi Sibel Tatar’dan dolayı tanıdığını ifade ederek, rahmetli annesi ve kızının adının da Canev olduğunu dile getirdi.
 
Şiir kitabının adına işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, İstanbul’da uzun yıllar Kıbrıs Türk Kültür Derneği’nin başkanı olarak çalışmalar yaptığını anlattı. 
 
Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türkü’nün, İstanbul’da, İngiltere’de, Kıbrıs’ta hep birlikte olduğunu belirtti.
 
Canev Dinçer’in, “Kıbrıs, İstanbul ve Benden Katarsis” adlı ikinci şiir kitabının yayın hayatına dahil edildiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, “Kıbrıs Türkü nerede olursa olsun tek yürek ve içimizde Kıbrıs sevgisi bir mıh gibi çakılmış… Bizi geleceğe taşıyacak olan işte bu duygulardır” diye konuştu. 
 
Canev Dinçer’in öğrettikleri, eğittikleri, vatan sevgisi, millet sevgisi, bayrak sevgisi ve yazdıklarıyla gelecek nesillere örnek olacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, Canev Dinçer’in bir değer ve sevilen bir öğretmen olduğunun altını çizdi.
 
Canev Dinçer’in yazdıklarıyla toplumuna, memleketine hizmet ettiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, Dinçer’in yazdıklarını, gelecekte gençlerin okuyacağını ve ülkede neler yaşandığını öğreneceğini söyledi. 
 
Cumhurbaşkanı Tatar, “Burada bir devlet sahibiysek, cumhuriyet sahibiysek bunları yaşadıklarımıza borçluyuz” dedi.