17 yıl suçsuz yere hapis yattı, artık çadırda yaşıyor

17 yıl suçsuz yere hapis yattı, artık çadırda yaşıyor

Eski güvenlik görevlisi, kendisini "çok kötü ihanete uğramış" hissettiğini ve Birleşik Krallık'ı artık evi gibi görmediğini söyledi...

Haksız yere tecavüz suçlamasıyla hüküm giydikten sonra 17 yılını tutuklu olarak geçiren adam halen hapis cezası için tazminat beklerken, çadırda ve yardımlarla yaşadığını söyledi.

57 yaşındaki Andrew Malkinson, Birleşik Krallık'ın artık "evi gibi hissettirmediği" ve kendisini suçla ilişkilendiren hiçbir adli kanıt olmamasına rağmen hapse atılmasının ardından kendisini "çok kötü ihanete uğramış" hissettiğini ifade etti.

BBC Radyo 4'te yayımlanan Today programına konuk olan Gates, serbest bırakılmasından bu yana İspanya'da kıt kanaat geçindiğini ve tazminatını almasının iki yıl sürebileceğine dair uyarıldığını söyledi.

Malkinson, "İşim yok, yardım alıyorum ve bir çadırda yaşıyorum kısacası evsizim" dedi.

Daha sonra hükümet, adli tıp bilimcilerinin Malkinson'un cezasının üçüncü yılında başka bir kişiyi suçla ilişkilendiren DNA tespit edildiğinde neden hapiste kalmaya devam ettiğini araştırmak için büyük bir soruşturma planladığını açıkladı.

Malkinson, Salford'da bir kadına saldırdığı gerekçesiyle 2003'te Greater Manchester Polisi tarafından tutuklanmış ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla 2020'ye kadar serbest bırakılmamıştı. Mahkumiyeti nihayet bu yıl temmuzda Temyiz Mahkemesi tarafından bozulmuştu.

1986'yla 1991 arasında Lübnan'da İslami Cihat militanlarının rehin tuttuğu John McCarthy'le yaptığı görüşmede "Üstesinden gelmem gereken bir öfkem var" dedi.

Böyle bir şey yaşayıp da öfkelenmemek mümkün değil. Hapishanede her zaman kızgındım ama bunu bir kenara bırakıp kendi yöntemlerimle yavaş yavaş halletmem gerekiyordu. Bu gerçekten duygusal ve iniş çıkışlı bir süreç.

Ayrıca hapishanede zorluklarla karşılaşırken Açık Üniversite'de okuduğunu ve bu sayede tutukluyken zihnini meşgul ettiğini de sözlerine ekledi. Malkinson, "Bunu duymak istemeyeceksiniz ama [cezaevi] personeli yüksek öğrenim görmemizden pek hoşlanmadı" dedi.