MARİA ANGELA HOLGUİN CUÉLLAR’IN ZİYARETİ

MARİA ANGELA HOLGUİN CUÉLLAR’IN ZİYARETİ

MARİA ANGELA HOLGUİN CUÉLLAR’IN ZİYARETİ

Maria Angela Holguín Cuéllar KTSO ve Velis Ltd. ziyareti

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri  Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguín Cuéllar ve heyeti 8 Mayıs’ta Kıbrıs Türk Sanayi Odasını ziyaret ederek Başkan Ali Kamacıoğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Kıbrıs Türk Sanayi Odasında gerçekleşen görüşmede konuşan Başkan Ali Kamacıoğlu, odayayapılan ziyaretten duyduğu memnuniyetini bildirdi. Ali Kamacıoğlu, 1974 sonrası Kıbrıslı Türklerde sanayileşmenin başladığını ve 2000’li yıllardan sonra büyüyerek geliştiğini söyledi. Başkan Ali Kamacıoğlu, “Yeşil Hat Tüzüğü üzerinden ihracat yapanların tamamı odamızın üyesidir. Üyelerimizin yüzde 33’ü bu ihracatı yapmaktadır. Bu da üretimlerinin AB standardında olduğunu göstermektedir. Ancak maalesef odamız 1974 sonrası kurulduğundan biz işlem yapamıyoruz. Üretim bacağı biz olmamıza rağmen bunu Ticaret Odası yürütüyor” diye konuştu. İki tarafın anlaşma zemininin ticaret ve ekonomi olduğuna değinen Başkan Kamacıoğlu, Avrupa ülkelerinin de AB’yi oluşturma nedenlerinin de bu olduğuna dikkat çekti.

Yeşil Hat Tüzüğü üzerinden yapılan ticarette yaşanan sıkıntılara da değinen Kamacıoğlu, “Güneye geçişlerde çok basit nedenler ortaya konarak ihracatçı firmalara adeta mobbing uygulanıyor. Sürekli olarak evrak sorunu çıkartılıyor. Bizler tek yönlü olan bu ticaretin iki yönlü olmasına da ayrıca karşı değiliz” dedi.

Başkan Ali Kamacıoğlu, şu anda şartların Rumların lehine olduğunu ifade ederek, “Bu şartlar altında ben de olsam bir anlaşmaya yanaşmam” diye konuştu. Velis Ltd.’ye ziyayaret Görüşmenin ardından BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguín Cuéllar ve heyeti ile birlikte Başkan Ali Kamacıoğlu, As Başkan Sercan Görgüner Bahçeci ve oda profesyonelleri Velis Ltd’yi ziyaret etti. Heyeti, Velis Ltd.. Direktörü Levent Veli BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguín Cuéllar karşılayarak firma hakkında kısa bilgi verdi.Levent Veli daha sonra, Maria Angela Holguín Cuéllar ve heyeti fabrikayı gezdirerek yapılan üretim ve Yeşil Hat Tüzüğü üzerinden gerçekleştirdiği ihracatı anlattı.

Başkan Ali Kamacıoğlu, şu anda şartların Rumların lehine olduğunu ifade ederek, “Bu şartlar altında ben de olsam bir anlaşmaya yanaşmam” diye konuştu. Velis Ltd.’ye ziyayaret Görüşmenin ardından BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguín Cuéllar ve heyeti ile birlikte Başkan Ali Kamacıoğlu, As Başkan Sercan Görgüner Bahçeci ve oda profesyonelleri Velis Ltd’yi ziyaret etti. Heyeti, Velis LTD. Direktörü Levent Veli BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguín Cuéllar karşılayarak firma hakkında kısa bilgi verdi.Levent Veli daha sonra, Maria Angela Holguín Cuéllar ve heyeti fabrikayı gezdirerek yapılan üretim ve Yeşil Hat Tüzüğü üzerinden gerçekleştirdiği ihracatı anlattı.