Gazeteci Güren Tilki'nin Türkiye'ye girişi engellendi

Gazeteci Güren Tilki'nin Türkiye'ye girişi engellendi

KTSYD kafilesiyle Türkiye'ye giden Bağımsız gazete muhabiri Güren Tilki'nin Türkiye'ye girişi engellendi. Sabiha Gökçen Havaalanı'nda Savcılık tarafından ifadesi alınıncaya kadar tutulacak Tilki'ye yaklaşık 5 yıl önce önce sosyal medya hesabından yaptığı bir yorumdan dolayı dava açıldığı öğrenildi.

Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği (KTSYD) ile Türkiye'ye giden Bağımsız gazete muhabiri Güren Tilki'nin Türkiye'ye girişi engellendi.  Tilki'nin Türkiye'ye girişi engellendi. Sabiha Gökçen Havaalanı'nda Savcılık tarafından ifadesi alınıncaya kadar tutulacak Tilki'ye yaklaşık 5 yıl önce önce sosyal medya hesabından yaptığı bir yorumdan dolayı, dava açıldığı öğrenildi. 

KTSYD tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"İstanbul’da gerçekleşecek olan eğitim seminerimiz için 78 kişilik kafile ile İstanbul’a geldik. Üyelerimizden Güren Tilki'ye yaklaşık 5 yıl önce sosyal medya hesabından yaptığı bir yorumdan dolayı, Türkiye Cumhuriyeti'nde dava açılmış ve kendisine tebliğ edilmiştir. Bu dava kapsamında Türkiye'ye girişi engellenen Tilki, Sabiha Gökçen Havaalanı'nda Savcılık tarafından ifadesi alınıncaya kadar tutulmuştur.

Olayın ilk anından itibaren KTSYD Yönetim Kurulu olarak KKTC İstanbul Başkonsolosluğu aracılığı ile yaptığımız girişimler sonucu üyemizin savcılık tarafından ifadesi alınması için bekletildiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Yarın gerekli ifadenin alınıp üyemizin geçmişten kalma yasal sürecine yönelik bir karar verilmesinin beklendiği bilgisi tarafımıza iletilmiş olup konunun takipçisi olduğumuzu bildiri