II. Mesleki Eğitim ve Yerli Ürünler Fuarı gerçekleşti.

II. Mesleki Eğitim ve Yerli Ürünler Fuarı gerçekleşti.

II. Mesleki Eğitim ve Yerli Ürünler Fuarı gerçekleşti.

Lefkoşa Fuar alanında 7 mayıs -9 mayıs tarihleri arasında II. Mesleki Eğitim ve Yerli Ürünler Fuarı gerçekleşti.Fuar; Meslek Liseleri'nin Güzellik Hizmetleri ile Moda Tasarım Alanı öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı saç, makyaj ve moda şovları ve Kıbrıslı Türk Ünlü Moda Tasarımcısı Abdullah Öztoprak’ın imzasını taşıyan muhteşem bir defileye ev sahipliği yaptı.

Defile öncesinde Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile Mesleki Teknik Öğretim Dairesi Müdürü Gülşen Hocanın birer konuşma yaptı. MTÖD Müdürü Gülşen Hocanın konuşmasında mesleki eğitimin önemine dikkat çekti, tüm kesimlerin gereken önemi vermesi gerektiğini söyledi. Meslek liselerinin büyük bir özveri ile tüm dünyanın ihtiyaç duyduğunu kaliteli iş gücünü yetiştirdiğini belirten Hocanın, tek amaçlarının ülke gençliğine daha kaliteli dahi iyi bir gelecek sağlamak olduğuna dikkat çekti. Hocanın konuşmasının sonunda, fuarın gerçekleşmesinde emeği geçen öğretmenlere, öğrencilere, okul müdürlerine, destek veren kurumlara ve geceye renk katan Abdullah Öztoprak’a teşekkür etti.

ÇAVUŞOĞLU Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ise konuşmasında mesleki eğitimin ülkelerin geleceğinde çok önemli bir yer tuttuğuna va akademik bilginin yanında bilgi ve beceri uygulamalarının toplumların ayakta kalmasını sağlayabilecek yegane vizyon olduğuna dikkat çekti. “Bu vizyona sahip olan Milli Eğitim Bakanlığı olarak, her geçen gün meslek liselerimizi çoğaltmak, niteliği artırmak ve piyasanın ihtiyaç duyduğu iş gücünü yaratmak için öğretmenlerimiz ve sektörlerimiz ile birlikte büyük bir mücadele içerisindeyiz.” diye konuşan Çavuşoğlu, KKTC’nin küçük bir coğrafya olmasına rağmen uluslararası arenada başarılar elde ettiğini ve elde etmeye devam edeceğini sözlerine ekledi. Çavuşoğlu, “Tüm paydaşlarımız ile birlikte halkımızı bulunduğu yerden daha yukarılara çıkarmak için çalışıyoruz” ifadelerine yer verirken, KKTC’ye inananlarla, eğitime inananlarla ve kendine güvenenlerle birlikte yola devam edeceklerinin altını çizdi.