SAHİL KORUMA ALANINA PROJE

SAHİL KORUMA ALANINA PROJE

SAHİL KORUMA ALANINA PROJE

LEFKE BÖLGESİ’NDE BULUNAN SAHİL KORUMA ALANINA PROJE YAPILACAĞI İDDİA EDİLİYOR

 Bu gün; Lefke Bölgesi’nde özel koruma alanı olarak nitelendirilen alanda verilen 15 bin konut proje izni ile birlikte kamu yolu iptal edilip marina yapılılacağı haberi ,haber merkezlerine düştü

 EVERGREEN isimli şirketin bölgeye bu projeleri yapmak istediği ve ilgili kurumlara baskı yaptığı da yer alıyor. Lefke Bölge halkı bu projelerden doğabilecek sıkıntıları Başbakan Ünal Üstel’e aktarmış bulunuyor. Başbakan Üstel ise yaptığı toplantılarda, projelerden ötürü bölgede sıkıntı yaşanmayacağının sözünü vererek, çalışmaların bölgenin hassasiyetini ve kamu vicdanını da koruyarak yapılacağını belirtilmişti.Buna rağmen hiç bir icraatın olmaması da bölge halkının tepkisine neden oldu.

YEREL YÖNETİMİN HALKIN GÖRÜŞLERİNİ DİKKATE ALINMIYOR

 Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, bölgeye yapılan ve halkın kullanımına sunulan sahil yolunun ciddi anlamda gerekli olduğunu, yeni yapılacak proje de bölge halkının taleplerinin de dikkate alınması gerektiğini yaptığı açıklamalar da vurgulamıştı. Buna rağmen, yeni projelerin yapılması noktasında yerel yönetimin görüşlerinin dikkate alınmadan hareket edildiği de söyleniyor.

 LEFKE HALKI YOL PROJESİ İÇİN ENDİŞELENİYOR

Öte yandan Lefke Halkı, İçişleri Bakanı Dursun Oğuz’a yapılacak yol projesi ile ilgili ulaşmaya çalışıldığını ancak bir yanıt alınamadığını da dile da getirdi. Halkımız, yol projesinin hayata geçirilmemesi halinde bölgede yaşanan sıkıntıların devam edeceğinden endişelendiklerini kaydetti.