Meslek Liseleri Arası Bilgi ve Beceri Yarışması DAÜ'de Gerçekleştirildi

Meslek Liseleri Arası Bilgi ve Beceri Yarışması DAÜ'de Gerçekleştirildi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Mesleki Teknik Öğretim Dairesi iş birliği ile düzenlenen KKTC Meslek Liseleri Arası Bilgi ve Beceri Yarışması’na ev sahipliği yaptı. DAÜ Turizm Fakültesi ile Bilgisayar ve Teknoloji Yüksekokulu’nda gerçekleştirilen bu etkinlikte, meslek liselerinden gelen öğrenciler bilgi ve becerilerini sergiledi.

Yarışmaya KKTC Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Özel Kalem Müdürü Kemal Şöföroğlu, Mesleki Teknik Öğretim Dairesi Müdürü Gülşen Hocanın, DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı Dr. Erdal Özcenk, DAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman M. Karatepe, Turizm Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Mine Haktanır, Bilgisayar ve Teknoloji Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ece Çelik, lise müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katılım sağladı.

Yarışma boyunca katılımcılar, farklı alanlarda bilgi ve becerilerini sergileyerek birincilik için kıyasıya yarıştı. Etkinlik, mesleki eğitimi teşvik etmenin yanı sıra öğrencilerin bilgi ve becerilerini geliştirmeleri için önemli bir fırsat sundu. Bu tür etkinliklerin meslek lisesi öğrencileri arasında motivasyonu artırdığı ve mesleki eğitimin önemini vurguladığı belirtildi.