Sahte Diploma Olaylarında 30 Kişi Yargılanıyor!

Sahte Diploma Olaylarında 30 Kişi Yargılanıyor!

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi'nde yürütülen ve 95 gündür devam eden bir soruşturma kapsamında, toplamda 117 farklı şikayet dosyasına ait 3 binden fazla belge ve kanıt, yetkili polis birimlerine teslim edildi. Üniversite yöneticileri ve personel dahil olmak üzere örgütlü bir çete olarak hareket eden 9 kişi hakkında hukuki işlem başlatılırken, 30 kişinin tutuklu yargılanma süreci devam ediyor.

Üniversite, soruşturmanın genişletilmesi ve yeni delillerin ortaya çıkmasıyla birlikte Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden, özellikle de Başbakan Ünal Üstel'den süreç boyunca destek aldığını belirtti. Kurum, ayrıca Güzelyurt halkı başta olmak üzere tüm Kuzey Kıbrıs halkına ve medya organlarına teşekkürlerini iletti.

Bu tür olayların diğer üniversitelere zarar vermemesi adına, kurum içi denetim faaliyetlerini artırmaya hazır olduğunu belirten üniversite yetkilileri, aynı zamanda YÖK ve YÖDAK ile işbirliği içinde daha şeffaf ve denetlenebilir bir kayıt sistemi oluşturmak için çalışmalarını sürdüreceklerini açıkladı.

Üniversite, kolluk kuvvetleri ile işbirliği içinde, soruşturmanın kesintisiz bir şekilde ilerlemesi için gerekli desteği sağlamaya devam edeceklerini vurgularken, süreç boyunca elde edilen delilleri gizlemeyeceklerini ve şeffaf bir ortamda çalışmayı sürdüreceklerini belirtti.

Üniversite, kamuoyunu bilgilendirmeye ve şeffaflık ilkesine bağlı kalarak hareket etmeye devam edeceklerini taahhüt ederken, toplumun dikkatini çeken bu olayın titizlikle takip edileceğini ifade etti.