Salgına Davetiye

Salgına Davetiye

Daha önce de gerek yazılı gerekse videolar ile gazetemizde yansıttığımız Döveç Park View’daki insan sağlığını tehdit eden lağım sorunu artarak devam etmektedir .Konuyu bilmeyen okuyucularımız için olayı yeniden anlatalım, adı geçen binanın zemininden ve çevresinden etrafa insan dışkısının suyu yayılmakta! Böyle sağlıksız koşullar altında yaşayan site sakinleri bu lağım sularına basarak evlerine çıkmak zorunda ,zemin kattaki iş yerlerinin arasında bir eczane ve eczanenin deposu da bulunmakta olup çevrede bir adet bölge ilkokulu ve çocuk parkı mevcut ve buradan kaldırıma ve yola yayılan sulara bölgedeki herkes bir şekilde temas etmekte!

Salgın döneminin içinde olduğumuz  şu günlerde bir yandan kovid vakaları artışa geçmişken diğer yandan uzmanlar influenza konusunda bangır bangır uyarırken bölgedeki insanlara yetkililer tarafından dışkı üzerinde yürümek,evlerine okullarına gitmek reva görülüyor!

İnsan sağlığının önemsenmediği ve bu denli tehlikeye sokan bir durumda neden yetkililer harekete geçmiyor? Kamuoyu yetkililerden konu ile ilgili bir açıklama  beklemektedir.   . Bu durum insan sağlığını ciddi anlamda tehlikeye sokmakta ve yeni salgınlara davetiye çıkarmaktadır .

Konu ile ilgili sayın yetkililere başvurulduğunda ise yetkinin kimde olduğu tam olarak bilinemiyor ve adeta bir yetki karmaşası yaşanıyor!

Siteyi yapan müteahite suç bulup kendisi müteahhitliğe soyunmuşçasına konuşan Çevre koruma dairesi Gazimağusa bölge birimi sorumlusu Özşen Diran.

Konu ile ilgili bir yetkisi olmadığını söyleyen Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Katip Demir.

Bu bizim görevimiz değil diyen; Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi’nde Sıhhiye Müfettişi İbrahim Köroğlu

Ve kendi personellerine söz geçiremeyen Fotoğraftaki yöneticileri Öncelikle bölge halkı olmak üzere tüm halkımız adına  göreve davet ediyoruz ve bir cevap bekliyoruz.