OKUL DİREKTÖRÜ S.G İÇİN SUÇLAMALAR BİTMİYOR...

OKUL DİREKTÖRÜ S.G İÇİN SUÇLAMALAR BİTMİYOR...

OKUL DİREKTÖRÜ  S.G İÇİN SUÇLAMALAR BİTMİYOR...

Polis Genel Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Amirliği tarafından Güzelyurt’taki Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde (KSTU) yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanarak iki ay süreyle cezaevine gönderilen okulun direktörü ve hissedarlarından S.G;

“Sahte evrak düzenleme”, “Sahte evrakı tedavüle sürme” ve “Sahte evrak düzenlenmesini tahrik etme” suçlaması ile 2 aydır ceza evinde bulunmakta.

Tahkikat Memuru, zanlının bugüne kadar 18 kişiye ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora diploması verilmesi konusunda okul çalışanlarını tahrik ederek not girişi yapılmasını sağladığını ve bu kişilere diploma verildiğini dile getirdi. Tahkikat Memuru, diplomaların Milli Eğitim Bakanlığı’na sunulduğunu, bu kişilerden 8’inin çalıştıkları kurumda erken terfi, maaş barem artışı ve terfilerden avantaj sağlamak için tedavüle sürerek suç geliri elde ettiklerini belirtti ve  zanlının rektör yardımcısı olan şahsı “işten atmakla” tehdit ettiğini ve zorla rektör adına imza attırdığını ifade etti

. Bugün tekrar çıkarıldığı mahkemede zanlı S.G. nin Yunanistan’da ve Rusya’da oturma izninin bulunması sebebi ile serbest kalması halinde yargılamadan kaçma ihtimalinin olduğunu belirterek üç ay süreyle cezaevine gönderilmesini talep etti.

 Yargıç Gülay Süleymanoğlu Uğur, bu talebi kabul ederek ,zanlının davalarından kaçma ihtimali olduğu gerekçesiyle üç ay süreyle cezaevine gönderilmesine emir verdi.