Nazım Çavuşoğlu;"Ülkeye 108 Adet Prefabrik Sınıf Kazandırdık"

Nazım Çavuşoğlu;"Ülkeye 108 Adet Prefabrik Sınıf Kazandırdık"

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, okul binalarında yaşanan sorunlardan dolayı bu ülkeye 108 adet prefabrik sınıf kazandırdıklarını kaydederek, “Prefabrik sınıfları yapmasaydık çocukları koyacak okulumuz olmazdı” dedi.

“PREFABRİK SINIFLARI YAPMASAYDIK ÇOCUKLARI KOYACAK OKULUMUZ OLMAZDI”

Çavuşoğlu, bir dönem çadırda eğitim tartışmalarının yaşandığını, prefabrik sınıflarda eğitim tartışmalarının ise hala devam ettiğini ifade ederek, “Bu ülkeye 108 adet prefabrik sınıf kazandırdık. Bunu yapmasaydık çocukları koyacak okulumuz olmazdı” açıklamasında bulundu.

Kullanılamayan sınıflar, kalabalıklaşan okullar ve tamamen boşatılan binalar dolayı prefabrik sınıflarda eğitimin devam ettiğini aktaran Çavuşoğlu, “Prefabrik sınıfların durumu normal sınıflarımızdan daha iyidir” dedi.

Çavuşoğlu, bu kadar kısa sürede 108 adet sınıfın başka bir modelle yaratılamayacağına dikkat çekerek, “Prefabriğin dışında alternatif başka bir çözüm yoktu” ifadelerini kullandı.

“TÜM ÇOCUKLARA EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİNİ SAĞLAMAMIZ GEREKİYOR”

Tam gün eğitim tartışmalarını da değerlendiren Çavuşoğlu, “Çocukların dünya ile rekabet edebilmesine olanak sağlayacak bir seviyeye kadar eğitim vermek zorundayız. Tüm çocuklara eğitimde fırsat eşitliğini sağlamamız gerekiyor” diye konuştu.

Çavuşoğlu, bazı çocukların dershane, etüt ve özel derslerle dünya ile rekabet edebilecek noktaya geldiğini belirterek, “Peki bu imkanı olmayan çocukları ne yapacağız? Burada fırsat eşitliği nerede? Biz dünya ile yeter sevide eğitim vermenin mücadelesi içerisindeyiz” açıklamasında bulundu.

İhtiyaçlı çocuklara gıda desteği sağlanabilmesi için bu yıl içerisinde okullara 10 milyon TL para dağıttıklarını, 20 milyon TL de gelecek yıl için dağıtacaklarını söyleyen Çavuşoğlu, “KKTC’de ilk kez çocukların beslenmesine böyle bir kaynak ayrıldı” dedi.

“TAM GÜN EĞİTİMDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ”

Bakan Çavuşoğlu, tam gün eğitimden vazgeçmeyeceklerini kaydederek, “Tam gün eğitim benim projem değil, bütün partilerin seçim propagandalarında yer aldı. Bu halka tam eğitim imkanını sunmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

Okulların altyapılarının tamam olmadığını, bu yüzden sadece 2 gün tam gün eğitim yapıldığını söyleyen Çavuşoğlu, “Her şeyin tamam olması 4-5 yılı alabilir. O yüzden haftanın 5 günü de tam gün eğitim yapılabilmesi için zamana ihtiyaç var” diye konuştu.

Çavuşoğlu, ülkedeki çocukların dünya ile rekabet edebilmesi için eğitim süresinin uzatılması gerektiğini, hükümetin de bu tutumda hareket ettiğini söyleyerek, “Hükümet olarak biz tam gün eğitimin arkasındayız” açıklamasında bulundu.