Güney Kıbrıs'ta Türk Mallarına Yüzde Yirmi Beş Kira Zammı

Güney Kıbrıs'ta Türk Mallarına Yüzde Yirmi Beş Kira Zammı

Rum İçişleri Bakanlığı, Güney Kıbrıs'ta bulunan Kıbrıs Türk mallarının kiralarını rayiç piyasa rakamlarına çekerek, aylık kira ücretlerini artırmaya karar verdi. Bu karar, Rum Meclisi 'Göçmenler' Komitesi'nde tartışmalara neden oldu.

Vergi yükümlülerini 'Kıbrıs Türk Mallarını İdare Fonu'nu güçlendirme' yükünden kurtarmak amacıyla alınan bu kararla, önceden 50-100 Euro olan aylık kiralar, bin 200-2 bin 700 Euro seviyelerine çıkarıldı.

Rum Meclisi 'Göçmenler' Komitesi, dünkü toplantısında Güney'de bulunan Türk arazi ve binalarının kiralarındaki artışı ve bu konudaki tepkileri ele aldı.

Kira zammından etkilenen göçmenler, kullanmakta oldukları malların düşük değerde olduğunu ve neredeyse değersiz olduklarını iddia etti. Malların şu anda değer kazanmış olması nedeniyle bu zammın adaletsiz olduğunu savundular.

Rum medyasına yansıyan haberlere göre, Komite üyelerinden bazıları, kira zammının olumsuz etkilerini vurgularken, diğerleri ise popülizm yapıldığını belirterek karara karşı çıktı. Komite içinde görüş ayrılıkları yaşandı.