Ersin Tatar, Martial Arts Oscar Ödül Töreni’ne katıldı

Ersin Tatar, Martial Arts Oscar Ödül Töreni’ne katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Dövüş Sanatları Oscar Ödül Töreni'ne katıldı.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Girne Avrasya Tekvando Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC Tekvando Karate Judo Aikido Federasyonu Başkanı Eyüp Zafer Gökbilen'in çalışmalarıyla yerli ve uluslararası sporcuların bir araya geldiklerini belirterek, çocuklarını spora teşvik eden ailelere teşekkür etti.

Ülkede yerli ve yabancı çocukların birlikte spor yapmasının önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC'de insanlığa yönelik önemli çalışmalar yapıldığını ve sporun birçok dalının gerçekleştirildiğini kaydetti.

Eksikliklerin giderileceğini gösteren Cumhurbaşkanı Tatar, uluslararası ülkelerde spor yapmanın yanında gençlerin KKTC bayrağıyla ülkesini temsil etmenin önemini vurguladı.

“Uluslararası camianın Kıbrıs Türkü'ne uygulanan ambargolar onların ayıbıdır” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, sporun dostluk, kardeşlik, insanlık ve barış için önemli olduğunu aktardı.

Konuşmasının sonunda oturumun açılışına katılan Cumhurbaşkanı Tatar, “Çocuklarımızı değerlendiriyor ve değerlendiriyoruz. İnsanlığa gelecekte büyük hizmetler verecekler. Bugünlerde gelecekte ve kendi ülkenizde yöneteceksiniz. Sizleri tebrik ediyorum başarıları diliyorum” dedi.