CHP’den Tanju Özcan açıklaması

CHP’den Tanju Özcan açıklaması

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Bolu Belediyesi Başkanı Tanju Özcan ile birlikte 13 kişinin affedilerek partiye geri döndüğünü açıkladı.

Cumhuriyetçi Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Deniz Yücel, partisinin genel merkezinde basın toplantısında konuştu.

Yücel, CHP’nin tüzük kurultayını 6-7-8 Eylül 2024 tarihlerinde Sivas’ta yapmak istediklerini duyurdu.

AF KARARLARI

Yücel, Tanju Özcan ve 13 kişinin partiye geri döndüğünü açıkladı:

“Parti Meclisimizin bir prensip kararı vardı. Partimizin 100. yılı nedeniyle 100. yıl affı konusunda karar almıştık. Af talepleriyle ilgili içlerinde Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın da dahil 13 arkadaşımızın talepleri görüşüldü. 13 arkadaşımızın Parti Meclisi kararıyla affedilmesine ve yeniden üyeliklerine karar verildi.”

“AKP VE MHP’Yİ UYARIYORUZ”

Anayasa değişikliği için masaya oturmalarının söz konusu olmadığını bildiren Yücel, AKP ve MHP'ye “Vatandaşı zerre ilgilendirmeyen konularla gündemi meşgul etmeyin” diyerek seslendi.

DIŞ POLİTİKA ELEŞTİRİSİ

İktidarın yürüttüğü dış politikaya eleştiri getiren Yücel, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Filistin-İsrail sorununu “din savaşları haline getirdiğini” söyledi ve  “Katar ve Mısır yerine arabulucu olarak Türkiye'nin yer alması gerekirdi ancak Erdoğan'ın güven vermeyen dış politikası Türkiye'yi sahanın dışına itti” dedi.

TANJU ÖZCAN'DAN AÇIKLAMA

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın, Parti Meclisi’nden alınan kararla CHP’ye geri dönmesine ilişkin CHP Genel Merkezi’nde basın mensuplarına bir değerlendirmede bulundu. Özcan, yuvasına döndüğünü belirterek şunları kaydetti.

“Ben gözlerimi neredeyse bu partide açtım. 22 yaşından bu yana CHP’nin her kademesinde görev yaptım. Tabi bu kararla birlikte sayın genel başkanımız ve yeni ekibinin değişim konusunda da ne kadar kararlı olduğunu toplum da görmüş oldu. Bu anlamda sayın genel başkanımıza, bu kararı veren Parti Meclisi üyelerimize ve yine işi bu noktaya getiren Sayın Bolu İl Başkanı Tahsin Mert Karagöz’e şükranlarımı arz ediyorum. İnşallah bu dönemde daha da başarılı olacağız. İnşallah siyasi sebeplerle partinin dışında kalmış olan arkadaşlarımızın dönüşü de gerçekleşir. Daha büyük bir aile olarak yolumuza devam etmek istiyoruz.”

ADAYLIK İÇİN BAŞVURACAK

Ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özcan, adaylık başvurusunu yarın ya da evraklarını hazır ettiği en kısa zamanda gerçekleştireceğini kaydetti. Bir basın mensubunun sorduğu, ‘Partiye dönük çok sert eleştirileriniz olmuştu. Ankara’ya kadar yürümüştünüz, bir eylem yapmıştınız. O eleştirilerinizin gerekçeleri değişim ile birlikte ortadan kalktı mı?’ sorusuna Özcan, “Ben önce değişim genel başkandan başlaması gerektiğini söylüyordum. Kurultay delegelerimiz de benim gibi düşündüler. Sonuç itibariyle de bir genel başkan değişimi ile gençleşmiş bir PM ve MYK değişimi ile de devam ediyor. Benim geriye dönüşüm de bu kapsamda bana göre değerlendirilmeli. Geçmişte söylediklerim, eleştirilerim eski yönetim ile ilgiliydi. Bunlar tabi kişisel sebeplerden kaynaklanan eleştiriler değildi. Artık ben geriye doğru bakmıyorum ileriye doğru bakmaktan yanayım. O yüzden geçmişte söylediklerim ve yaptıklarım ile ilgili bugün bir değerlendirme yapmak istemiyorum” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu ile görüşebileceklerini söyleyen Özcan, “Benim zaten itirazlarım ilkeseldi kendi açımdan. Dolayısı ile Sayın Kılıçdaroğlu ile kişisel bir husumetim hiçbir zaman olmadı ama ilkesel değerler üzerinden ve siyasal söylemler üzerinde çelişkilerimiz oldu. Onun dışında şurada görsem herhangi saygıda, sevgide bir kusurda bulunmam” dedi.