Çeler: “Bu ülkenin başbakanlığına adayım”

Çeler: “Bu ülkenin başbakanlığına adayım”

TDP Genel Başkan adayı Zeki Çeler, 25 Şubat'taki genel başkanlık seçimlerinde sadece parti liderliği için değil, aynı zamanda ülkenin başbakanlığı için de aday olduğunu duyurdu

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkan adayı Zeki Çeler, TDP’nin genel başkanlığından öte, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin başbakanlığına aday olduğunu duyurdu.

Ülkenin içinde bulunduğu durum hakkında konuşan Çeler, ekonomik sıkıntılar, açlık sınırının aşılması ve artan toplumsal sorunlar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“Ekonomik yönden giderek dibe batan bir yaşam standardına ulaştık. Ülkede açlık sınırından bahsediliyor, uyuşturucu ve şiddet gibi olaylarda normalleşti maalesef” diyen Çeler, toplumun sandığa oy vermeye giderken kime ve neye oy verdiğini sorgulaması gerektiğini kaydetti.

“TOPLUMUN SİYASETE OLAN KÜSKÜNLÜĞÜ ORTADAN KALKMALI”

“Toplumun siyasete duyduğu küskünlüğü gidermek için çalıştaylar düzenleyeceğim” diyen Çeler, toplumun siyasetle olan küskünlüğünün ortadan kaldırılması gerektiğini ifade etti. Partisi içindeki birlik ve uyumun altını çizen Çeler, parti içinde küslük olmadığına değindi.

“UMUT SATMAKLA BİR YERE VARILMAZ”

Çeler, yaptığı konuşmada umut satmakla bir yere varılmayacağını belirterek, toplumun beklentilerine daha etkili bir şekilde odaklanılması gerektiğini ifade etti. Çeler ayrıca, ülkeyi gezerek toplumun nabzını tutmanın önemini de vurguladı.

“ÖNGÖRÜ EKSİKLİĞİ VAR”

“Gençler diğer ülke vatandaşları tatillerde 10 ülke gezerken neden ben Lefkoşa’dan Girne’ye gidemiyorum diye düşünüyor” şeklinde konuşan Çeler, ülkede büyük ölçüde öngörü eksikliği olduğunun altını çizdi.

“BU ÜLKENİN BAŞBAKANLIĞINA ADAYIM”

Çeler, TDP’nin anlaşılamamış bir parti olduğunu belirterek, “25 Şubat’taki genel başkanlık seçimlerinde sadece parti liderliği için değil, aynı zamanda ülkenin başbakanlığı için de adayım” dedi.

Öte yandan geçmişte yapılan seçimlerde %32’lik bir oy alarak destek görmüş olduğundan bahseden, Çeler toplumun geniş kesimlerinden destek alabileceğini düşündüğüne de işaret etti.