Babadan Oğula Geçen Ülke Satma Sevdası..

Babadan Oğula Geçen Ülke Satma Sevdası..

Yatırım merkezi Esentepe Birçok İsrailli işadamı gibi Girne"nin Esentepe bölgesinde büyük miktarlarda mülk satın alan ve bir süre kumar sektöründe faaliyet gösterdiğini anlatan Ronny Kuperberg, KKTC"ye İsrail"den işadamı ilgisini ise şöyle açıklıyor: 12 yıldır adada yaşıyorum. Adaya yerleşip arazi yatırımı yapan, İsrail pasaportlu ilk işadamı herhalde benim.

Rum kesiminden, Larnaka üzerinden İsrail"e gidip geliyorum. Bir çok İsrailli işadamı da benim aracılığımla mülk aldı. Bir villa satın alana yatırımcı denmez. Zaten villaların en büyük müşterisi İngilizler. Adada Türkiye"den sonra en büyük yatırımcı İsrailliler.  İsrailli işadamları ya da şirketlerinin tabelalarını göremezsiniz çünkü Rumlar hemen dava açıyor. Kendi isimleriyle değil, Kıbrıslı Türklerle ortaklıklar kurarak geliyorlar. İsrailli işadamlarının ilgisinin nedeni ise basit. KKTC"de arazi fiyatları benim geldiğim yıllarda çok ucuzdu, hâlâ ucuz. İkincisi KKTC İsrail"e çok yakın.

Girne bölgesinde İsrailli işadamlarının ortak olduğu 5 büyük inşaat şirketi biliyorum. Kıbrıs sorunu nedeniyle mülkiyet konusunda büyük risk var. 

Kaynak; Ronny Kuperberg   21.09.2009