ADALET ERKMAN AİLESİNİN KAPISINI ÇALMAYACAK MI?

ADALET ERKMAN AİLESİNİN KAPISINI ÇALMAYACAK MI?
ADALET ERKMAN AİLESİNİN KAPISINI ÇALMAYACAK MI?
Ülkemiz evrak sahteleme skandalları ile çalkalanırken ve bu konuda sayısız tutuklamalar yaşanırken, adı benzer olaylara karışan bazı isimlerin yargılanmasına dahi başlanmaması kamuoyunda akıllara “Bazı ailelerin dokunulmazlıkları mı var” sorusunu getirdi.
SAHTE EVRAK DÜZENLEMEKLE SUÇLANMIŞLARDI!
Şemsi Kazım Erkman’ın sahibi olduğu ve şu anda hissedar olan kızlarının yönettiği Üniversal Bankası’nda, bir çalışana zorla geriye dönük işlem yaptırdıkları polis tarafından tespit edilirken, bahse konu evrakta Eda Erkman’ın imzası olması nedeniyle ülkede bulunan tüm aile bireylerine mahkeme tarafından seyahat yasağı getirilmişti.
EDA ERKMAN’A VETO!
Geçtiğimiz yıl sağlık sorunlarını öne sürerek İngiltere’ye gitmek için Başsavcılığa talepte bulunan Eda Erkman’ın bu isteği geri dönmeme olasılığından dolayı reddedilmişti.
AĞIR CEZALIK BİR DAVA
Ortaya konan iddialar ve polisin yapmış olduğu tespitler sonucunda aileyi açılan davanın ağır cezaya sevk edilmesi gerektiği hukukçular tarafından dile getirilirken, bu konuda henüz adım dahi atılmaması dikkat çekiyor.
ELÇİ’DEN CUMHURBAŞKANI’NA KADAR…
Erkman ailesinin, haklarında açılan davanın kapatılması için Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi, KKTC Merkez Başkanı Başkanı ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a defalarca ziyaret gerçekleştirdiği öğrenildi.
POLİSLER SÜRÜLDÜ MÜ?
Bu arada haber merkezinin araştırmasına göre bahse konu soruşturmanın başındaki polise el çektirildi, soruşturmayı yürüten polis ise sürgün yedi. Gerçekleşen bu değişikliklerden sonra ise soruşturmada herhangi bir gelişme yaşanmadı.