Serdaroğlu, adama göre iş değil de işe göre adam alınmalı...

Serdaroğlu, adama göre iş değil de işe göre adam alınmalı...

Serdaroğlu, adama göre iş değil de işe göre adam alınmalı...

Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş) Haspolat ambarında tam gün grev başlattı.Tüm şubeler de sıkıntı olduğu belirtilerek, eylemin sebebi ;Çalışan eksikliği, iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin yetersizliği gerekçe gösterildi. Grev nedeniyle Haspolat ambarına yem almaya gelen hayvancılara yem verilemedi.

 Yönetim Kurulu Başkanı’nı Ahmet Serdaroğlu, TÜK Haspolat ambarında yaptığı açıklamada, aylardır TÜK’ün sorunlarına çözüm bulacak bir yönetim kurulu başkanı bulunmadığını söyledi. TÜK üzerinden farklı planlar içerisinde olduğunu öne süren Serdaroğlu, “TÜK, hayvancı ve üreticinin malıdır. Siyasilerin malı değildir” dedi.

 Hükümeti üretime değer vermemekle suçlayan Serdaroğlu, “Sizin hizmet ettiğiniz yerler bellidir, adanın satılmasından bellidir, üretimi ne kadar düşündüğünü tarım toprağı bırakılmamasından bellidir” dedi.

Grevin hem çalışanların hakları hem de hayvan üreticisi ve çiftçinin daha iyi hizmet alması için düzenlendiğini kaydeden Serdaroğlu, hükümetten" para olmadığı için istihdam yapamayakları" yanıtını aldıklarını ancak 2023’te 149 işçi istihdam yapıldığını ve esas ihtiyaç olan yerlere verilmediğini ileri sürdü. Serdaroğlu, adama göre iş değil de işe göre adam alınması gerektiğini belirtti.