Okullarda Cinsel İstismar ve Uyuşturucu...

Rum Meclisi Eğitim Komitesi toplantısında Güney Kıbrıs'taki okullardaki cinsel istismar, uyuşturucu kullanımı, ticareti ve şiddet olaylarına dair şok edici açıklamalar yapıldı.

Okullarda Cinsel İstismar ve Uyuşturucu...

Güney Kıbrıs'ta okullardaki cinsel şiddet olaylarıyla ilgili şok edici açıklamalar yapıldı.

Rum Meclisi Eğitim Komitesi toplantısında, öğrenciler ve öğretmenler arasında cinsel istismar, uyuşturucu kullanımı, ticareti ve dayak gibi aşırı şiddet olaylarıyla ilgili endişeler dile getirildi.

Bir ortaokul öğrencisinin arkadaşları tarafından cinsel istismara uğraması ve bu olayın devam etmesine rağmen müdahale edilememesi büyük endişe yarattı. Öğrencinin arkadaşları tarafından cinsel istismara uğradığı ve bu olayın bir buçuk ay boyunca devam ettiği, ancak müdahalelere rağmen istismara uğrayan öğrencinin okula devam ettiği belirtildi.

Milletvekili Alekos Trifonidis'in açıklamaları da büyük şok yarattı. Trifonidis, prosedürlerin geç işlediğini ve mağdur öğrencinin normal bir yaşantıya sahip olamadığını ifade etti. Ayrıca, toplantıda öğrencilerin öğretmenlere cinsel tacizde bulunduğu şikayetleri de gündeme geldi.

Eğitim Bakanı Athina Mihailidu, aşırı şiddet ve suç olaylarına karşı bir yapı oluşturulması önerisinde bulundu ve ailelerin rolünün önemine vurgu yaptı. Ayrıca, eğitim bakanlığına haziran ayına kadar bir yapı oluşturma ultimatomu verildiği ve aksi takdirde suç duyurusunda bulunulacağı belirtildi. Mihailidu, öncelikli kaygılarının şiddeti ve suçu önlemek ve erken müdahale etmek olduğunu dile getirdi.