Terör saldırısı 93 ölü

Moskovada terör

Terör saldırısı 93 ölü

Rusya’nın başkenti Moskova’da konser salonunu basan yüzü maskeli 5 saldırgan, uzun namlulu silahlarla dehşet saçtı.

Terör saldırısında son verilere göre 93 kişi ölü, 150'den fazla kişinin de yaralandığı söylendi . Yetkililer ölü sayısının artabileceğinden endişelendiklerini belirttiler.

Saldırının görüntüleri dünyayı şoke etti..

2009 yılında Moskova'nın Crocus City Hall konser salonuna yapılan saldırının aynısı 2024 de tekrarlandı.Olay yerindeki silah ve mühimmat dahil bütün delillerin hepsine el konulduğu, genetik, balistik ve parmak izi incelemelerinin yürütüldüğü belirtilen açıklamada, bütün kamera görüntülerine el konulduğu ve incelendiği ifade edildi.

Dışişeri Bakanlığı sözcüsü Zaharova içinde Türkiye'nin de olduğu bir çok ülkenin kendilerini aradığını,arayanların "tüm insanlığın gözleri önünde gerçekleşen bu kanlı terör saldırısını güçlü bir şekilde kınayan ifadeler kullandığını" belirtti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Telegram hesabından konuya ilişkin açıklama yaptı.Zaharova, "Tüm dünya toplumu, bu korkunç suçu kınamak zorundadır." ifadesini kullanarak, Beyaz Saray'ın Moskova'daki terör saldırısında Ukrayna'nın ya da Ukraynalıların parmağı olduğuna dair bir bulguya rastlanmadığı açıklamasına dikkati çekti.

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev 'de saldırıya ilişkin Telegram hesabından açıklama yaptı. Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyen Medvedev, kurbanların sevenlerine de güç diledi.

 Medvedev, "teröristlerin yalnızca misilleme amaçlı terörden" anladığını belirterek "Şiddete güçle karşılık verilmediği, teröristlerin toplu infazları ve ailelerine yönelik baskılara ölümlerle karşılık verilmediği sürece hiçbir mahkeme ve soruşturmanın faydası olmayacaktır." ifadesini kullandı.

Medvedev ayrıca şunları kaydetti: "Bunların Kiev rejiminin teröristleri olduğu tespit edilirse onlara ve ideolojik ilham verenlere karşı başka türlü davranmak imkansızdır. Hepsi terörist olarak bulunup acımasızca yok edilmelidir. Böyle vahşeti gerçekleştiren devletin yetkilileri de dahil. Ölüme ölüm."

 Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak, Moskova daki terör saldırısıyla Ukrayna'nın ilgisinin olmadığını belirtti. Podolyak, Telegram hesabından Moskova'daki "Crocus City Hall" adlı konser salonuna yapılan terör saldırısına ilişkin açıklama yaptı. Söz konusu saldırıyla Ukrayna'nın "hiçbir ilgisi olmadığını" kaydeden Podolyak, "Bu olaylar, saldırgan ülke liderliğinin kendi halkına karşı uyguladığı terörün emarelerini taşıyor." ifadesini kullandı. Saldırıyı Işıd yüklenmişti bu konuda Rus yetkilileri bütün araştırmalarına hız verdi