Kanlı saldırı Moskova

Kanlı saldırı Moskova

Kanlı saldırı Moskova

Rusya Cuma akşamı son 20 yılın en büyük saldırısı yaşamıştı.Saldırıdan sonra 11 kişi göz altına alındı.Gözaltına alınan kişilerden olayı gerçekleştiren 4 kişi mahkeme sevk edildi .

Mahkeme salonuna morluklar ve tekerlekli sandalyede baygın bir halde getirılen saldırganların hepsini Tacikastan uyruklu olduğu açıklandı.

 Daeş 'in Horasan isimli kolunun saldırıyı üslenmesine rağmen tüm dünyada saldırının asıl faillerinin kim olduğu hakkındaki spekilasyonlar devam etmekte.Bir yandan Ukrayna savaşının 3.dönemine girmesi bir yandan Amerikada'ki Başkan seçimlerinde yapılan farklı açıklamalar bir diğer taraftan Gazze'deki sıkıntılar konuşulanlar arasında.

 Rusya Devlet Başkanı Putin yapmış olduğu açıklamada teröristlerin Ukrayna tarafından geçiş hazırladıklarını idaa ederken Daeş'den hiç bahsetmedi,Ukrayna ise bu iddalara saçmalık olarak belirterek suçlamayı reddetti.

Rusya'da Ulusal yas ilan edildi.Putin saldırıda hayatını kaybeden137kişi için Kilıse de mum dikerek dua etti.Binlerce kişi konser salonuna önüne akın etti.Çiçekler bırakıp beyaz güvercinler uçurarak hayatını kaybeden vatandaşlar için dualar ettiler. Türkiye ve birçok ülke  saldırıyı kınadıklarını belirten açıklamalar yaptı