32 ÖRGÜT SOKAKTA: "BIÇAK KEMİKTE, ARTIK YETER!"

32 ÖRGÜT SOKAKTA: "BIÇAK KEMİKTE, ARTIK YETER!"

Bazı sendika ve siyasi partilerin de aralarında bulunduğu toplam 32 örgüt, “yoksulluğa, yolsuzluğa, adaletsizliğe ve çözümsüzlüğe” karşı Lefkoşa'da Meclis önünde eylem düzenledi. Eylemciler, pankartlar ve sloganlarla Dereboyu Citroen ışıklarından başlayarak, Ledra Palace ışıkları, Cumhurbaşkanlığı, Kuğulu Park üzerinden Meclis'e yürüdüler. Eylem boyunca “Bıçak kemikte, artık yeter” ve “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam” gibi sloganlar atıldı.

Eylem sırasında, Şampiyon Melekler'in davasına destek amacıyla #isiasortakdavamız pankartı da açıldı. Meclis önünde kurulan sahnede, 32 örgütten temsilciler eylemcileri selamladı. Sunuculuğunu Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem'in yaptığı etkinlikte, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB) Yönetim Kurulu Üyesi, Çevre, Halk Sağlığı ve İnsan Hakları Sorumlusu Dr. Cemal Mert de bir konuşma yaptı.

Eylem, konuşmasında, “adalet, barış, refah, özgürlük, demokrasi, laik yaşam, çözüm ve temiz toplum” taleplerini dile getirirken, adaletin sağlanması için mücadeleye devam edeceklerini vurguladı. Dr. Cemal Mert ise 32 örgüt adına ortak bir açıklama yaparak, ülkedeki adaletsizliklere ve sorumlulukların hesap verilmeden yerine getirilmediğine dikkat çekti. Mert, "Federal çözüm ve Avrupa Birliği üyeliğine ulaşıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

Eyleme katılan 32 örgüt arasında, Basın Emekçileri Sendikası (BASINSEN), Belediye Emekçileri Sendikası (BES), Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Baraka Kültür Merkezi, Bağımsızlık Yolu, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Halkın Partisi (HP), Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) gibi birçok sendika, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti yer aldı.

Eylem, KTOEÖS Disiplin Kurulu Üyesi Seçil Toprak'ın Şair Hasan Hüseyin Korkmazgil'in “Bıçak Kemikte” şiirini okumasıyla sona erdi.