SAHTE DİPLOMA SORUŞTURMASI NEDEN HALI ALTINA İTİLİYOR

SAHTE DİPLOMA SORUŞTURMASI NEDEN HALI ALTINA İTİLİYOR

SAHTE DİPLOMA SORUŞTURMASI NEDEN HALI ALTINA İTİLİYOR

’SAHTE DİPLOMA’’ SORUŞTURMASI NEDEN HALI ALTINA İTİLİYOR ?

Sahte yüksek lisans diploma soruşturmaları neden yavaşlatıldı? iddialara göre yapılan diploma ve yüksek lisans sahtekarlıkları arasında ve bu soruşturma kapsamında yetkili kişilerinde bulunması dikkat çeken bu süreçte gündemden bir anda uzaklaşan bir konuya dönüşmesi kafalarda soru işareti yarattı!

Halihazırda görevde bulunan insanların; bu görevde bulunan makam sahiplerinin şaibeli diplomalarının veya yüksek lisanslarının bulunması haksız yere bu sertifikaları ellerinde bulundurarak koltuk ve makam sahibi olmalarından dolayı durum biraz çetrefilli bir hal almış olmakta.

Şu anda bu görevdeki kişilerin ve üst düzey devlet yönetiminde bulunan çalışanların birbirlerini koruma maksatlı bu diploma soruşturmasının üzerinin kapatılmaya çalışıldığı, hatta ve hatta bazı üst düzeyde bulunan kişilerin bu yüksek lisans ve diplomayı rant karşılığı birçok kişiye verdirdikleri genel ülke içerisinde yankılanmakta.

 Gerek ülke içerisinde gerek ise ülke dışında halihazırda yüksek lisansları ile görev yapan kişilerin ortaya çıkacağı korkusu ile üstü örtülmeye çalışılan bu konunun ileriki günlerde çok daha büyük sorunlara yol açmaması adına konunun tekrardan hassasiyetle üzerinde durulması gerekmektedir. Konunun kendilerine ve çevrelerine dokunmadan üzerini kapatmaya çalışmaları da dikkatlerden kaçmadı. Susturulmaya çalışan birçok yayın organının ve bu konuları bilen üst düzey görevlilerinde olduğu gazetemize gelen iddialar arasında.

Konunun her zaman olduğu gibi yakından takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyurur, '' SAHTE DİPLOMA'' soruşturmasında kurunun yanında yaş da yanmaması adına kamuoyu ile süreci paylaşması adına yetkililere sesleniyoruz.