MERDİVEN ALTI İŞLEMLERE GÖZ YUMUYORLAR!

MERDİVEN ALTI İŞLEMLERE GÖZ YUMUYORLAR!


Uzun yıllardır, Türkiye ve İsrail arasındaki sağlık turizmi rotası, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) kaydı. Ancak son dönemde yaşanan denetimsizlik iddiaları, özellikle saç ekimi gibi cerrahi müdahalelerin güzellik merkezlerinde doktorsuz doktor levhaları adı altında gerçekleştirildiğini ortaya koydu.

İsrail'de devam eden savaş nedeniyle uçuşların gerçekleşmemesi, İsrail-Türkiye arası gerçekleşen sağlık turizmi rotasını KKTC'ye doğrulttu. Ancak, bu durum bazı sorunları da beraberinde getirdi. Gazetemize gelen iddialara göre, özellikle saç ekimi gibi cerrahi işlemler, güzellik merkezlerinde doktorların levhalarını kullanarak doktorsuz gerçekleştirilmektedir.

Bu iddialar, sağlık turizminin doğru ve yasal olarak yürütülüp yürütülmediği konusunda ciddi soru işaretleri oluşturuyor. Tabipler Birliği'ne üye olan bu doktorlar kimlerdir? Sağlık turizminde yaşanan bu türden skandallar, sektörün güvenilirliğini sorgulatıyor ve hastaların sağlığını riske atıyor. Konuyla ilgili daha fazla bilgi ve açıklama Tabipler Birliği Başkanı tarafından bekleniyor.