Atıcılıkta Gerileme Neden?

Atıcılıkta Gerileme Neden?

Gazimağusa'daki Mutlukaya Atış Poligonu'ndaki sorunlar bir türlü çözüme kavuşmuyor. Yerel atıcılar, poligonun yapımından bu yana hiçbir ilgi veya yeni adım görmediğini söylüyorlar.
 
Mutlukaya Atış Poligonu'ndaki sorunlar çözüme kavuşmamış durumda, zira Atıcılık Federasyonu yetkililerine yapılan yazılı ve sözlü çağrılara rağmen toplantılardan sonuç alınamamış. Federasyon yetkililerinin genç sporculara "başka kaynaklardan para bulun ve kendiniz yapın" yanıtı, sorunun boyutunu gösteriyor. Poligonun bakımı, bölgedeki atıcıların kendi çabalarıyla yapılmış, ancak Lefkoşa'daki poligonda sürekli yenilenen makinelerin eski ve işlevsiz olanları Gazimağusa'ya gönderilmiş.
 
Poligonundaki Trap Atış sahasındaki 15 adet makine, atış standartlarına uygun hizmet sunamıyor. Ülkede ki atıcılığının geriye gittiği anlamına geliyor aynı zamanda, genç atıcıların ilerlemesi engelleniyor. Atıcılık, ülkemizde yurt dışında ve dünya sporcuları seviyesinde yarışabilecek tek spor dalı. Gazimağusa'nın Mutluyaka bölgesindeki poligonun restore edilmesi ve hizmete sokulması için yetkilileri göreve çağırıyoruz.