Türkiye yerel şeçimleri bu gün.....

Türkiye yerel şeçimleri bu gün.....

Türkiye yerel şeçimleri bu gün.....

Kıbrıs Türk siyasetindeki gelişmeler için gözler Ankara’da...

 Türkiye’deki yerel seçim sonuçları pek çok konuda belirleyici olacak; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Anayasa değişikliği konusunda ne yapacağı, iç politikada siyasi ittifak yönelimini değiştirip değiştirmeyeceği, CHP ve İYİ Parti’nin iç çekişmelerde nasıl başaçıkacağı, başta İstanbul olmak üzere yerel seçim sonuçları yönlendirecek gibi.

Türkiye 'de bu gün yapılacak olan seçimler sadece iç politika değil, uluslararası alandaki pek çok kritik konuda da nasıl ilerleneceğini belirleyecek . Bunlardan biri de Kıbrıs meselesi.

 KKTC’de birbiri ardına patlayan, yolsuzluklar, skandallar temiz toplum isteğini iyice arttırmış durumda. Ada’nın Rum kesiminde de durum aynı . Son dönemde “altın pasaport” ile zengin Rus vatandaşlarının gözde “vatanı” haline gelen Rum Kesimi, Washington ve Brüksel’in de baskısıyla yavaş yavaş Moskova ile ilişkileri kısıtlamaya başladı. Eski Başbakan Sibel Siber çözüm için iki taraf arasındaki “güven ilişkisinin” kurulmasının öncelikle şart olduğunu söylerken, “iki bölgecilik iki tarafa da güven veriyor. Ada’nın iki tarafı arasında serbestçe seyahat eden Türkler ve Rumlar, hem birbirlerini tanıyor, hem de herkes akşam olunca gidebileceği bir evi olmasından memnun” dedi Türk tarafı “siyasi eşitlik olmazsa olmaz” derken, Rumlar çözümü “Türklere yönetimde eşitlik vermeden, üniter devlet üzerinden çözmek” peşinde. Türkiyr'nin seçimler sonucunda Kıbrıs meselesinde nasıl bir yaklaşım göstereceği herkezin merak konusu...