Havran Mandalinası Hasadı Başladı

Havran Mandalinası Hasadı Başladı

Bu yıl coğrafi işaret alarak tescillenen Havran Mandalinası için hasat mevsimi tatlı bir telaş ile başladı. Balıkesir’in Havran ilçesinde başlayan hasatta bu yıl 200 bin ton mandalina hasadı hedefleniyor. Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, 200 bin ağacın hasat edileceğini bildirdi.

Havran Mandalinası hasat ediliyor

İnce kabuklu, lezzetli ve sulu Havran Mandalinası Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy’un önderliğinde yapılan çalışmalar ile coğrafi işarete kavuştu. Aralık ayı başında başlayan ve ocak ayı sonuna kadar süren mandalina hasadında yaklaşık 200 bin ağaç hasat edilecek.

7 bin hektar alanda yapılan mandalina hasadı hakkında bilgi veren Havran Tarım, Orman İlçe Müdürü Mehmet Emre Çakan "Havran’ ımızın tadıyla, kokusuyla milli serveti olan mandalina bahçelerimizde bir sabah hasadındayız. Havran’ ımızın mandalinası yaklaşık 7 bin dekar araziyle ve 200 bin civarında ağacımızla bir milli servet olarak körfezimizi süslüyor. Havran, coğrafi işaretli mandalinası ince kabuğuyla, kokusuyla, lezzetiyle ve sulu haliyle ön plana çıkıyor ve dikkat çekiyor.”dedi.

Coğrafi işaretli Havran Mandalinası’nın hasadının devam ettiğini ifade eden Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy “Arazilerimizde, tarlalarımızda mandalina hasat döneminde bereketli bir yıl olmasını öncelikle diliyoruz. 7 bin dektarlık 200 bin ağacı bulunan yaklaşık 20 bin ton mandalina çıkan bu arazilerimizde hasadımızın bereketli olmasını öncelikle üreticilerimize temenni ettiğimizi belirtiyoruz.” dedi.