DAÜ'de "7. Uluslararası İletişim ve Medya Çalışmaları Konferansı" Gerçekleştirildi

DAÜ'de "7. Uluslararası İletişim ve Medya Çalışmaları Konferansı" Gerçekleştirildi

Doğu Akdeniz Üniversitesi'nde (DAÜ) düzenlenen 7. Uluslararası İletişim ve Medya Çalışmaları Konferansı, "Barışı Birlikte Kurmak: Antroposen'de İletişim, Toplum ve Medyayı Yeniden Düşünmek" temasıyla gerçekleşti. Konferansta, Kuzey Kıbrıs, Güney Kıbrıs, Türkiye ve dünyanın dört bir yanından araştırmacı ve akademisyenler bir araya geldi. Üç gün süren konferansta, barış gazeteciliği, hayvan hakları, etnografik çalışmalar, küresel ısınma ve iklim değişikliği gibi konular ele alındı.

Açılış konuşmalarını Prof. Kaarle Nordenstreng ve Doç. Dr. Mashoed Bailie'nin yaptığı konferans, DAÜ İletişim Fakültesi Mor Salon'da gerçekleşti. Konferansta, gazeteci Plestia Alaqad da çevrim içi olarak katılım sağladı ve İsrail ile Filistin arasındaki savaşta sergilediği başarılı gazetecilik örneğini paylaştı.

Konferansa dair görüşlerini belirten BAİM Başkanı Prof. Dr. Hanife Aliefendioğlu, bölgedeki sosyal, coğrafi ve ekonomik kırılganlığın arttığı bu dönemde, BAİM'in varlığının ve çalışmalarının önemine vurgu yaptı. Ayrıca, Prof. Dr. Sevda Alankuş'un Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin barış gazeteciliğine katkılarından dolayı ödüllendirilmesine değindi.

DAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Ersoy, konferansın başarılı geçtiğini belirterek, fakültede barış kültürünün önemine dikkat çekti. Ayrıca, Prof. Dr. Johan Galtung'un vefatı dolayısıyla saygıyla anıldığını da aktardı.