Güney Kıbrıs'ta Trafik Kameralarıyla İlgili Sorunlar Çözülemiyor!

Güney Kıbrıs'ta Trafik Kameralarıyla İlgili Sorunlar Çözülemiyor!

Güney Kıbrıs'ta trafik kameralarının iki yıldan uzun bir süredir devrede olmasına rağmen, yaşanan sorunların hala çözülemediği ve cezaların yarısının ödenmediği bildirildi. Fileleftheros Gazetesi, trafik kameralarının tespit ettiği ihlallere ilişkin cezaların ödenmesi konusunda yaşanan sıkıntılara dikkat çekti. Gazete, trafik suçu işleyen sürücülerin neredeyse yarısının trafik cezalarını ödemediğini belirtirken, veri tabanının olmaması nedeniyle 3 bin Kıbrıslı Türk'ün ceza belgesi alamadığını aktardı.

Haberde, havalimanlarında ve polis karakollarında devrede olacak foto-radar sisteminin kurulmasıyla bu sorunun giderilmesi çabasının sonuç vermediği vurgulandı. Ayrıca, diğer sürücüler ve Kıbrıslı Türkler için de ayrı bir foto-radar sistemi oluşturulması konusunun ele alındığı ancak kamuya yönelik maliyeti nedeniyle ileriye götürülmediği belirtildi.

Gazete, kamera sisteminin yönetici firmasının, sözleşmenin öngörmediği harici kullanıcıların yazılıma erişmesi amacıyla yazılım güncellemesi için ek ücret talep ettiğini ve bunun için ilgili makamın onayına ihtiyaç duyulduğunu da bildirdi.