CTP: Reçete Yolsuzluğunun Tek Mağduru"Hastalardır"

CTP: Reçete Yolsuzluğunun Tek Mağduru"Hastalardır"

“Bu beceriksizliğin ve kaosun tek zararu masraflarıdır”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), “reçete yolsuzluğu” işleminin tek tazminatının sonuçlarının olduğu vurgulandı.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), “reçete yolsuzluğu” işleminin tek tazminatının sonuçlarının olduğu vurgulandı.

CTP'den yapılan açıklamada, “İlaca erişilemeyen hastaların tedavilerinde ciddi aksamalar yaşanıyor, belki de hasta kayıpları yaşanıyor. 100 binin üzerinde sigortalı ve sigortalı emeklisi hastayı zor anlarsınız” ihraçleri kaydedildi.

Açıklama şu şekilde:

13 Eylül 2023 tarihinde Sosyal Sigortalar Dairesi'nde başlayan ve polis soruşturmalarıyla devam eden ''Reçete Yolsuzluğu'' olarak adlandırılan süreç, hastalar için tam bir kabusa dönüşmüş.

Pek çok kronik, dar gelirli veya hapsedilmiş bağımlı hasta evlerindeki çaresizlik bu soruşturmaların bitmesini bekliyor. Bu kesimler kamu hastanelerinde çoğu zaman olmayan dosyalara erişmeye çalışıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı sisteminin yeniden ödemesi ve hastanın zararını gidermek için tam bir çaresizlik içerisindedir. Sağlık Bakanı ise özeldeki hekim, eczacı ve en acil hastaların bakımını değilmiş gibi ilk günden beri suskunluğunu sürdürüyor.

13 Eylül'de 48 eczacı ve 16 hekim tutuklandı. Tutuklanan hekim ve eczacıların mal varlıklarına ve banka hesaplarına el konuldu. Sağlık camiası gerek sosyal, gerekse psikolojik açıdan ağır bir travmayla boğuşurken bir yandan da hesaplarına el konan ancak teminatla serbest bırakılan yakalayıcılar iflasın durdurulmasına geldi. İlaç tedarik zinciri tam bir kaosa dönüştü. 100 binin üzerinde sigortalı hasta ortada kaldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kamu hastanelerinde yazılan reçetelerin 1 Kasım 2023 tarihi itibarıyla Sosyal Sigortalara açılacağı söylenmesine rağmen sistem halen kurulamadı.

Cumhuriyetçi Türk Partisi olarak bir kez daha kaybetmek istiyoruz.

Bu beceriksizliğin, kaosun ve bakımsızlığın tek tazminatu telafisidir. İlaca erişemeyen hastaların tedavilerinde ciddi aksamalar yaşanmakta, belki de hastada kayıplar yaşanmaktadır. 100 binin üzerinde sigortalı ve sigortalı emeklisi hastayı zor anlarsınız.

Gerekli soruşturmalar elbette ki yapılacaktır ancak Cumhuriyetçi Türk Partisi olarak kendi ülkesinde yönetilenni iddia edenlere çağırıyoruz; bu konunun bir an önce çözülmesi! 

Konunun ivedi çözümü Sağlık Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının teşkilatları olan Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği ve Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği ile hasta odaklı bir çözüm ve sistem için işbirliği çalışmasından geçmektedir. Bunun başka bir alternatifi yoktur.