Ayça Alav Cinayeti Detayları...

Ayça Alav Cinayeti Detayları...

Ayça Alav'ın çocuğunda eğitim gördüğünden alamayla başlayan şüphe Alav'ın mevcut ve iş yerinin söylenmesiyle dağıtım verici bir olaya dönüştü.

Girne'deki Alav Dövüz Bürosu'nun deposunda kullanılan Lefkoşa'daki HİT BİT isimli, yerinde cansız yerde bulunan 45 yaşındaki Ayça Alav'ın şok etkisi yarattı.

Ülkeyi sarsan Ayça Alav cinayetine yardım eden iki kişi tutuklanırken, cinayetle ilgili ayrıntılar gün yüzüne çıkmaya başladı.

Alav'ın çocuğunun okuldan alamamasından sonra bu oluşum ortaya çıkan aile yakınları konuları polisin bilgisine götürüldü. Alav'ın iş yerlerini kontrol eden polis, Lefkoşa'daki HİT BİT isimli iş yerinde Alav'ın cansız dağıtımi elleri ve ayakları kabloyla bağlı, ağzını ise koli bandıyla kapalı buldu.

Polisin sürdürdüğü geniş soruşturma kapsamında tutuklanan Saddam Hüseyin ile Frank Leon Dunga'nın, cinayet zanlılarına yardım ettiği iddia ediliyor. Bahse konu zanlılar bugün mahkemeye sevk edilirken, soruşturma kapsamında 3 gün tutuklu kalacaklar.

Cinayet zanlıların ise Güney Kıbrıs'a kaçtığı düşünülürken, Alav'ın telefonu ise Minareliköy'deki faaliyet gösteren bir süpermarkette bulunuyordu.

Cinayetin arka planına karşı saldırı girişiminin olduğu da düşünülüyor.