”T” İzinleri Meclis Gündeminde

”T” İzinleri Meclis Gündeminde

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı'nın geçtiğimiz günlerde, partisinin Ulukışla’da düzenlediği toplantıda ''T'' izinleri nedeniyle sarf ettiği sözlere, Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman ile Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay tepki göstermişti.

Kudret Özersay, Arıklı'nın konuyu değiştirmeye çalıştığını savunarak, ''sıra aileme, akrabalarıma, yakınlarıma gelince kıyametler kopuyor deseydiniz daha doğru olurdu'' yorumunda bulunarak, Arıklı ailesine yakın akrabaları ve YDP'li bazı isimleri paylaşarak, ''T'' izni verildiğini öne sürmüştü.

Arıklı Özersay'ın bu sözlerine karşı, doğruysa siyaseti bırakacağını açıkladı.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ise, Erhan Arıklı'nın söz konusu sözlerinin ''itiraf' olduğunu belirterek, "ayrımcılık" yaptığına dikkat çekti.

MECLİS'TE ''T'' İZİNLERİ KONUŞULDU

Yeniden gündeme gelen ''T'' izinler konusu bugün Meclis'te de konuşuldu.

Söz alan Erhürman, ''Arıklı tehlikeli sularda yüzmeye devam ediyor'' diyerek, "T" izinleriyle ilgili hükümete sorular yöneltti.

Eleştirilere cevap veren Arıklı ise, "İptal ettiğimiz kadar verdik. Hep bu izinler verildi. İhtiyaçsa verilecek. Akraba yok. Yedi göbeğini araştırın.'' dedi.

SON SÖZÜ ÜSTEL SÖYLEDİ: İPTAL EDİLDİ…

Başbakan Ünal Üstel, Genel Kurul'da yaptığı konuşmada, ülkedeki kısa vadeli hükümetler nedeniyle günün şartlarına uygun yasal düzenlemelerin yapılmadığını belirtti.

Bakanlıkların yasalarının Barolar Birliği ile ele alındığını ve bu yasaların güncellenmesi gerektiğini ifade etti.

''T'' izinlerinin KKTC'nin ilan edildiği günden beri aynı yasa ile geldiğini, ancak günümüz koşullarının farklı olduğunu vurgulayan Üstel, ''T'' izinlerinin iptal edildiğini ve gerekçelerinin belirlenerek hukuk ile istişare edildiğini söyledi.

Ayrıca, ''T'' izinlerinin yanı sıra ilgili yasa ve tüzüğün de yenileneceğini, muhalefetle de bu konunun paylaşılacağını açıkladı.

ARIKLI NE SÖYLEMİŞTİ?

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı hafta sonu yaptığı açıklamada şu açıklamayı yapmıştı:

''Bu ülkede bazı icraatlar her partiye mubah bize yasak Bugüne kadar 23 bin civarında ''taşıma izni'' verildi. Bu izinler gelmiş geçmiş bütün Bakanlıklar döneminde verildi, sıra YDP’ye gelince kıyametler kopuyor. Çünkü bazılarına göre YDP’liler bu ülkede hala eşit vatandaş değil. Onlar bazı hakları kullanamazlar. 23 bin izin geçmişte kimler tarafından hangi kriterlere göre verilmişse, yine aynı kurul, aynı tüzükle izinler vermiş. Ama dediğim gibi onlara mubah, bizlere günah.