Rüşvet iddiaları sonrası Ataoğlu, Nurel’i polise şikayet etti

Rüşvet iddiaları sonrası Ataoğlu, Nurel’i polise şikayet etti

– M. İrşad Esen

Ülke yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla sarsılıyor.

Bu iddialar, ülkede siyasi gündemi etkileyebilecek nitelikte ve ciddiyetle ele alınması gereken konular olarak öne çıkıyor.

İş insanı ve siyasetçi Redif Nurel, Demokrat Parti Genel Başkanı Fikri Ataoğlu ile DP Milletvekili Hasan Tosun'un kendisinden rüşvet istediğini açıkladı. Nurel, ayrıca, bazı kişilerin kasetler olduğunu ve dünyada aranan suçluların 30 bin sterlin karşılığında vatandaş yapıldığını da söyledi.

Redif Nurel, Temmuz ayında Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcılığı görevinden ve parti üyeliğinden istifa etmişti.

Nurel  Ada TV'de yayımlanan bir programda yaptığı açıklamalarla, ülkedeki siyasi çevreyi sarsacak iddialarda bulundu.

İddiaların ardından Ataoğlu’nun Polis Genel Müdürlüğü nezdinde, Redif Nurel hakkında suç duyurusunda bulunarak yasal işlem başlattığı açıklandı.

İşte bu iddiaların öne çıkan noktaları:

Şirketlerin Rolü: Ülkeyi tek başına çeviren şirketler olduğunu iddia etti. Bu şirketlerin seçim zamanı her birinden para alındığını, bu nedenle hükümetin bu duruma ses çıkaramadığını öne sürdü.

Rüşvet İddiaları: Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu ve DP Milletvekili Hasan Tosunoğlu'nun, Kalkınma Bankası'ndan almak istedikleri kredi karşılığında kendisinden 2.5 milyon TL rüşvet istediğini açıkladı.

Spor Kulübü Bağışı İddiası: Bir spor kulübü başkanının Turizm Bakanlığı'ndan kulüp için almak istediği bağış sırasında yaşananları paylaştı. Bağış sırasında yaşanan pazarlıkları eleştirdi.

Yolsuzluk ve Kaset İddiaları: Nurel, hükümete mensup siyasilerden kimlerin kasetleri olduğunu, kimlerin nerelerde yolsuzluk yaptığını iddia etti. Ayrıca dünyada aranan suçluların nasıl vatandaşlık aldığını eleştirdi.

Rüşvet İsteme İddiasının Yanıtı: Nurel, bizzat kendisinden rüşvet istendiğini söyledi ve bu durumdan Bakan Ataoğlu ve Milletvekili Tosunoğlu'nun sorumlu olduğunu söyleyerek, iddialarını canlı yayında yüzleşme çağrısı yaptı.

ATAOĞLU POLİSE ŞİKAYET ETTİ

Demokrat Parti (DP) Genel Sekreteri  Serhat Akpınar; Genel Başkan, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile DP Lefkoşa Milletvekili Hasan Tosunoğlu aleyhinde partinin eski başkan yardımcısı Redif Nurel tarafından ortaya atılan iddiayı “çirkin iftira” olarak niteledi ve kınadı.

DP’den yapılan açıklamaya göre Akpınar, Ataoğlu’nun Polis Genel Müdürlüğü nezdinde, Redif Nurel hakkında suç duyurusunda bulunarak yasal işlem başlattığını kaydetti.

Akpınar, “Hali hazırda gerekçeli istifasını sunmuş partimizin üyesi bulunan Redif Nurel ile ilgili olarak da partimizin ilgili kurullarının ivedi olarak toplanarak gerekli kararı üreteceğini Kamuoyuna saygılarımla bildiririm” dedi.

HP BAŞSAVCILIĞA VE POLİSE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, rüşvet ve yolsuzluk iddiaları'yla ilgili olarak, bu sabah itibarıyla hem Başsavcılığa hem de polise suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.