Tarihimiz İnşaatların Altına Mı Gömülüyor?

Tarihimiz İnşaatların Altına Mı Gömülüyor?

Tatlısu bölgesinde Carrington isimli firmaya ait bir inşaat Gazimağusa Kaymakamlığı tarafından yetkili makamlardan izin almadığı gerekçesiyle durduruldu. Bu olayın ardınan Tatlısu Belediyesi, Gazimağusa Kaymakamlığı ve Eski Eserler Dairesi harekete geçti. Bölgenin belediye başkanı Hayri Orçan ise Firmanın belediyeden izin almadığını  belirtti.Gazimağusa Kaymakamı Özden Keser ise gerekli adımların atılacağını söyledi.Eski Eserler Dairesi’nin de olayın ardından bölgede çalışma başlattığı ve bahsi geçen yerde bir de mağara bulunduğu duyumlarımız arasında.

Olay ile ilgili gazetemizin bazı soruları olacak.

Olayın patlak vermesinin ardından harekete geçen kurumlar bugüne kadar neden hiçbir denetimde bulunmadı? Harekete geçmek için birbirlerini mi beklediler? Bu şirket hiçbir prosedüre uymadan inşaata başlama cesaretini kimden veya kimlerden aldı?

Yasalara uyarak,  vergilerini ödeyerek ayakta kalma savaşı  veren şirketler ,iş yerleri ve küçük esnaflar varken birileri sırf mevkili  isimlere yakın diye kural tanımamazlıkla hareket mi edebiliyor?

Bugüne kadar yaşanan düzende pek çok defa gördüğümüz gibi yasalar kişiye göre şekilleniyor.

Bu olay da üç beş gün araştırılıp sonra unutturulacak mı yoksa tarihi mirasımız gerçekten korunabilecek mi hep birlikte göreceğiz.