İNSANLIK DRAMI

İNSANLIK DRAMI

İNSANLIK DRAMI

 BMGK (Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi) İsrail'in Gazze Şeridi'nde acilen ateşkes sağlanması konusunda dün kabul ettiği karar tasarısına uymasının beklenmediği belirti.

BMGK'da 25 Mart'ta yapılan oylamada, Gazze'de kalıcı ve sürdürülebilir ateşkese dönüşecek şekilde ramazan ayında acilen ateşkes sağlanması talep edilen karar tasarısı kabul edilmişti.Tasarı, 14 "evet" ve 1 "çekimser" oyla kabul edilmiş, ABD çekimser oy kullanmıştı.

 Bu güne kadar en az 14 bin 280’i çocuk, 9 bin 340'ı kadın olmak üzere 32 bin 333 Filistinli öldürüldü, 74 bin 694 kişi yaralandı.Enkaz altında çok sayıda ölü olduğu tahmin edilmekte.

 Ateşkes çağrılarına uymayan İsrail,Gazze'ye yapılacak insanı yardımlara getirdiği engeller yüzünden Filistin halkını aç bırakıp kıtlığa sebep olması ve halkı ölüme mahkum etmesi sebebi ile tüm dünyada konuşulurken; bu gün uçaklardan atılan ve denize düşen yardımları almak isteyen 12 Filistinlinin  boğularak, 6'sının ise yaşanan izdiham sonucu öldüğü aktarıldı. İnsanı yardım beklerken ölen Filistinli sayısının 560 olduğu açıklandı.