İmamoğlu'ndan sandıklara çağrı

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 17:00'de kapanacak olan sandıklara yönelik önemli bir çağrıda bulunarak tüm İstanbulluları oy kullanmaya davet etti.

İmamoğlu'ndan sandıklara çağrı

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, önemli bir açıklama yaparak İstanbulluları sandık başına gitmeye ve oy kullanma sürecini dikkatle takip etmeye çağırdı.

İmamoğlu, "Değerli İstanbullular; Sandıklar 17.00’de kapanacak, tüm vatandaşlarımızı sandığa gitmeye, gitmeyenleri ikna etmeye, sonrasında da oy sayım sürecini sükunet ve dikkatle takip etmeye davet ediyorum. Birlikte güzel bir demokrasi şölenine imza atalım." şeklindeki açıklamasında demokratik hakların kullanılmasının önemine vurgu yaptı. 

Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için sandık başında.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, "32 ilde oy verme işlemi tamamlandı, oy sayımı başladı. Saat 17.00'de tüm oy sayım işlemleriyle ilgili bilgi vereceğiz. Daha sonra yayın yasaklarıyla ilgili kurulumuz karar verecek. Saat 21.00'de ilan edilen yayın yasaklarıyla ilgili seçim sonuçlarıyla ilgili açıklama yapılmamasını rica ediyoruz." diye bir açıklamada bulundu.