Erhürman: Eğitimin mağduru sadece çocuklar değil bütün toplum

Erhürman: Eğitimin mağduru sadece çocuklar değil bütün toplum

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin eski başbakanlarından CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, son dönemde gündemi sarsan bir konuya dikkat çekti. Erhürman, çocuklar arasında yaygınlaşan şiddet ve akran zorbalığı sorununun ötesinde bir tehlikeye işaret ederek, "Kanlı Para Oyunu" adını verdiği bir olgunun toplumda ciddi endişelere yol açtığını belirtti.

Erhürman, bu sorunu uzmanlarla görüştüğünü ancak ayrıntılı bir açıklama yapmanın yanıltıcı olabileceğini ifade etti. Aynı zamanda, okullardaki fiziksel koşullar, eksik eğitim süreleri, ders kitaplarının içeriği ve farklı ana dilleri konuşan çocukların sorunları gibi diğer eğitimle ilgili meselelerin bu önemli konunun gölgesinde kaldığını vurguladı.

Erhürman, ülkenin eğitim sisteminde yaşanan sorunların yalnızca çocukları değil, bütün bir toplumu ve geleceği etkilediğini dile getirdi. Toplum olarak çocuklarımızı sevdiğimizi söylemekle yetinmeyip harekete geçmezsek, sorunun daha da büyüyeceğine dikkat çekti. Erhürman, bu konuda harekete geçilmezse, toplumun geleceğini tehdit eden "Kanlı Para Oyunu" sorununun daha da derinleşeceği uyarısında bulundu.