Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu:“Kimse DAÜ’yü özelleştiremez”

Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu:“Kimse DAÜ’yü özelleştiremez”

Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, DAÜ’nün özelleştirilmesi konularında spekülasyonları kesin bir dille reddetti, hatta "ne ben bakanken olur ne de ben değilken.. DAÜ halkın malı" ifadelerini kullandı.

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) çalışanları rektörü belirlemek üzere bugün sandık başına giderken üniversite hakkında tartışma, spekülasyon ve değerlendirmeler devam ediyor.

DAÜ, yine mali anlamda batma riski ile gündemde…

Katıldığı tv programında konuşan Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, DAÜ’nün özelleştirilmesi konularında spekülasyonları kesin bir dille reddetti.

Bakan Çavuşoğlu, soru üzerine “Yarın DAÜ ile görüşmem var, DAÜ'nün yoluna devam edeceğini söylüyoruz; hiç vazgeçmedik vazgeçmeyeceğiz de DAÜ’den.. DAÜ’nün özelleştirilmesi diye de bir şey yok. Bu imkânsız. Ben bakan iken de imkânsız değilken de… DAÜ halkın malıdır… Kimse müsaade etmez, biz hiç müsaade etmeyiz ama DAÜ’nün alması gereken tedbirler var biz de destek olacağız… DAÜ’nün 6-7 yılda bir batma noktasına gelmesi durumu da ‘tamam’ olmadığını gösteriyor… Sistemde sorun var, net” ifadelerini kullandı.