Cumhuriyet Halk Partisi, Tarihinin En Hareketli Günlerinden Birini Yaşadı.

Cumhuriyet Halk Partisi, Tarihinin En Hareketli Günlerinden Birini Yaşadı.

 Aylardır beklenen kurultay günü geldi, çattı. Saat 10.00'da başlayan kurultayda yeterli imzayı toplayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Grup Başkanı Özgür Özel yarıştı. Saat 23.00 itibarıyla sona eren oy verme işlemi sonucunda seçim ikinci tura kaldı. Oy sayımı sonucunda Özgür Özel 682, Kemal Kılıçdaroğlu 664 oy aldı.

CHP’de kurultay heyecanında sona gelindi. Yeni genel başkan kim olacak? Kemal Kılıçdaroğlu koltuğunu kaybedecek mi? Bugüne kadar 7 genel başkanın görev yaptığı CHP'de 1366 kurultay delegesi, yeni genel başkanı belirlemek için bugün sandık başına gidecek. Kurultayda, Kemal Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel yarışacak. Delegeler için oy verme işlemi 23.00 itibarıyla sona erdi.

Oy sayımı sonrası kurultayda heyecanlı bekleyiş devam ediyor. İlk turu önde bitiren Özgür Özel'in destekçileri, "Her şey çok güzel olacak" sloganlarıyla tezahüratta bulunuyor.

1366 delegesi bulunan CHP'de oy sayımı sonucu Özgür Özel 682 oy, Kemal Kılıçdaroğlu 664 oy aldı. Salt çoğunluk sağlanamadığı için ikinci tur seçimleri yapılacak. İkinci tur seçimlerinde de salt çoğunluk sağlanamaması durumunda seçimlerde en fazla oyu alanın kazanacağı 3. tur yapılacak.

İkinci tur oylama 23.45'te başlayacak.